pixabay.com
Foto: Ilustracija

Evropska komisija je danas ponovo pozvala Kinu da igra konstruktivnu ulogu u uspostavljanju mira u Ukrajini, nakon što se visoki diplomata EU sastao sa kineskim specijalnim predstavnikom za evroazijska pitanja Li Huijem.

“EU očekuje da Kina, kao stalna članica Saveta bezbednosti UN, igra konstruktivnu ulogu i da podseti na neophodnost poštovanja principa suvereniteta, nezavisnosti i teritorijalnog integriteta bezuslovnim povlačenjem svih trupa i vojne opreme sa cele teritorije Ukrajine u okviru njenih međunarodno priznatih granica”, navodi se u saopštenju Evropske komisije, navodi Rojters, prenosi Tanjug.

Prošle nedelje, Li je posetio Ukrajinu gde se sastao sa predsednikom Vladimirom Zelenskim.

Posete su deo njegove diplomatske turneje koju je Peking označio kao svoj napor da promoviše mirovne pregovore i političko rešenje sukoba u Ukrajini.

Ranije je najavljeno da će u petak posetiti Rusiju.

5 COMMENTS

  1. Porobljena Evropa je tako htela. Sad ne smeju narodu da kazu istinu i priznaju zasluzeni poraz. Interesantno da su sve “izbeglice” iz Ukrajine pune novaca i u novim zemljama prave biznise.

  2. Kao i Ruske izbeglice u Srbiji – preko 3000 registrovanih preduzeca.
    Tesko je cujem u porobljenoj Evropi, milioni Srba se iz EU vracaju, pa i preko milion Srba u Americi. Masovno se vracaju svi. Lele i kuku.

  3. Nemojte da jih nljutite, da ne bi i oni počeli da doprinose miru u Ukrajini na vaš način, pa počnu da daju Rusiji oružje!I ne znam, zašto vi mislite, da bi oni trebali da rešavaju vaše likalne probleme,dok vi njoj stvarate probleme u njihovoj državi!

  4. Da da
    Zato EU doprinosi miru u ukrajini
    Tenkovima, bombama , avionima
    Rat do poslednjeg ukrijnca
    To EU radi
    👍🏻

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here