Tanjug/AP

Portparol Evropske unije Peter Stano rekao je da posle konstituisanja institucija Kosovo sada treba da se usredsredi na reformski proces i dijalog sa Srbijom.

Stano je rekao da visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Žosep Borel očekuje da se uskoro sastane sa predsednicom Vjosom Osmani i premijerom Aljbinom Kurtijem, ali nije rekao o čemu će tačno razgovarati.

Šef spoljne politike EU uputio je čestitke novoizabranim presdtavnicima institucija u Prištini, predsednici Osmani i premijeru Kurtiju.

– Kosovo se sada može usredsrediti na važan posao koji predstoji, uključujući unapređenje reformi vezanih za EU ​​i olakšan dijalog sa EU – rekao je on.

Stano je rekao da će datum za sledeći sastanak u okviru dijaloga biti objavljen “kada to bude prikladno”.

1 COMMENT

  1. Evo i ja branim Njemackog ambasadora jer je Njemacka najvise primila izbjeglica u ratu zahvacenoj Jugoslaviji.Zasto bi ambasador trebao da misli kao ja.Ja mislim da je bombardovanje bilo pogresno,ali da smo znali mogli smo ga izbjeci.Drugo da Nato nije zaustavio ofanzivu tkz.Armije BiH i HVO danas nas nebi bilo ni u Banja luci.U ratu su bili svi porazeni i mi smo sami krivi sto je uopste doslo do rata mislim krivicu svih ne samo nas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here