Foto: Printscreen
Eva Ras

U karijeri dugoj šezdeset godina Eva Ras odigrala je na stotine uloga. Prva je dobitnica nagrade „Carica Teodora“ i „Velikog pečata za životno delo“ Jugoslovenske kinoteke.

Takođe, iza nje je bogat književni i slikarski opus.

U privatnom životu Eva Ras nije imala mnogo sreće. Suprug Radomir Stević Ras, njena najveća ljubav, preminuo je 1982, a 11 godina kasnije ostala je i bez ćerke Krune. Od tih gubitaka nikada se nije oporavila, a u znak žalosti za njima i danas nosi crninu.

Zvezda „crnog talasa“ jugoslovenskog filma 1. januara napunila je osamdeset godina i, mada je još poslovno aktivna, iz izjava koje daje za medije stiče se utisak da se polako oprašta.

– Ne očekujem ni loše, ni dobro. Očekujem da napustim ovaj svet. Rekla sam da, kada umrem, ne želim ni da se objavi ta vest. Neka svi misle da sam još živa. Ne želim ništa od tog cirkusa. Ne treba mi ništa, ni cveće, ni sveće. Ne treba ni Mocart da svira. Moj muž je umro 1982. godine, jedva sam sprečila da ga ne sahrane u Aleji, jer to nije želeo. Ne želim ni ja. Testament nisam napisala jer me ne zanima šta će biti kada umrem – izjavila je glumica.

6 COMMENTS

  1. Eva nemojte tako vi ste i pored vasih tragedija uspeli mnogo toga u zivotu jednog dalekog dana kad vas nebude ali ostavljate vasa dela filmove serije u kojima ste glumili. Ne zelite da znate sta ce biti posle vas pa i testament niste napisali zar zelite da to dospe nekome u ruke ustvari prigrabio za sebe a verujem da imate neku dragu osobu kojoj bi ste ostavili u nasledje. Zelim vam da prozivite jos puno godina.

  2. Vase mesto je u Aleji bas zbog skromnosti. Posebni ste bili i ostali. Zivite nam dugo. Poljubac veeeliki.

  3. Eva Ras je Jevrejka i već dugo je okrenuta ka običajima jevrejske religije. Logično mesto za ukop je Jevrejsko groblje u Beogradu gde već počivaju mnoge istaknute ličnosti-npr. dr Isidor Papo, čuveni hirurg.
    Ali, Evi Ras želim da je jevrejsko groblje čeka još dugo i dugo.

  4. Neka zivi jos dugo nasa draga Eva, neka ako moze ne spusta glavu. Moze ona jos da uziva u slavi koju je stekla i sama izgradila. Ima vremena i za onaj svijet.
    Budi ti nama jos ziva i zdrava jos…

  5. Aleja zasluznih gradjana je prepuna šibicara i secikesa ?. Imate pravo što ne želite da vas sahrane sa njima!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here