Pexels
Ilustracija

Građani BiH će predstojeće novogodišnje praznike provesti kod kuće, na trgovima ili na atraktivnim svetskim i evropskim destinacijama.

Mnogi će ostati kod svojih kuća, što je isplativije zbog ekonomske krize, a veliki novogodišnji koncerti najavljeni su, osim u Sarajevu, i u drugim gradovima, Mostaru, Tuzli, Banjaluci, pa će oni koji odluče da ostanu u BiH, imati bogat izbor za doček 2023. godine.

Iz turističkih agencija ističu da su novogodišnji aranžmani skoro, pa rasprodati, a tradicionalno najtraženije destinacije za doček Nove godine su Beč, Milano, Istanbul, Venecija, ali i one egzotičnije kao što je Dubaji.

– Verujte da su sve životne dobi jednako zastupljene. Zavisno od destinacije do destinacije, Istanbul biraju najviše ti porodični paketi, Milano biraju parovi, mlađe populacije, ali uglavnom svi putuju, svi su se uželeli da nešto novo vide. Već je dosta i rasprodato, raja dosta ranije rezerviše, svi su se uželeli putovanja posle korone – rekla je za sarajevsku N1 tv. turistička radnica Erna Subašić.

Cene aranžmana kreću se od 400 konvertibilnih maraka do nekoliko hiljada, u zavisnosti koju destinaciju birate. Potražnja je velika, naročito kada je u pitanju beg u toplije, egzotične krajeve. Svakodnevno pristižu novi zahtevi, kako za svetske, tako i za regionalne destinacije.

– Dubai koji je takođe postao destinacija koja se tradicionalno organizuje za novu godinu, budući da je doček malo drugačiji od ostalih na koje smo navikli. Ljudi dočekaju novu godinu na plažama, na nekih 30 stepeni. Vi se doslovno kupate i dočekujete novu godinu. Imali smo i dosta upita za Budvu, budući da naš Dino Merlin nastupa 1.1. Tako da je i ta tura nenadano, nakon velikih upita naših građana, takođe u izradi – objasnila je turistička radnica Aida Terzić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here