EPA/Vassil Donev
Dušan Tadić

Fudbalska reprezentacija Srbije odigraće večeras od 20.45 časova u Luvenu prijateljski meč sa Belgijom.

Odigravanje ove utakmice bilo je pod znakom pitanja zbog obilnih padavina u Briselu, odnosno lošeg stanja terena na stadionu “Kralj Boduen”. Međutim, kasno sinoć je doneta odluka da meč bude odigran u Luvenu na stadionu “Den Derf” i to bez prisustva publike.

Reprezentacija Belgije je već obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo 2024, a poslednji meč u kvalifikacijama odigraće protiv Azerbejdžana.

Selektor “crvenih đavola” Domeniko Tedesko je početkom ove kalendarske godine imenovan za naslednika Roberta Martineza. Od tada su se desile mnoge promene u timu, bilo je i sukoba sa pojedinim igračima jer nisu dobijali minutažu koju su očekivali. Iz tog razloga nikad se ne zna kojih 11 će na teren.

Belgijski mediji pišu da je dolaskom novog selektora njihov nacionalni tim postao mnogo jači taktički, jer je taktika Martineza tokom šestogodišnjeg angažmana odavno otkrivena i protivnici nisu imali nikakve dileme, što sada nije slučaj.

Uz to, reprezentaciju Belgije je u junu obeležio skandal kada je Tibo Kurtoa napustio trening jer se nije slagao sa odlukom selektora da kapitensku traku dodeli Romeluu Lukakuu.

Utakmica protiv Srbije će im dobro doći da krenu sa građenjem atmosfere, ali i formiranju tima za Evropsko prvenstvo.

Uvertira za Bugarsku

S druge strane, reprezentaciji Srbije će meč protiv Belgije biti uvertira za ono što je čeka u nedelju – odlučujući kvalifikacioni meč sa Bugarskom.

Srbija će u nedelju od 15 sati dočekati Bugarsku u Leskovcu u poslednjem meču grupe G kvalifikacija za EURO 2024.

Selektor „Orlova“ Dragan Stojković pohvalio je ofanzivne karakteristike Belgije.

– Teška utakmica sa, u ofanzivnom delu, moćnom Belgijom. Naravno da je plan raspodela minutaže, potrudićemo se da odigramo najbolje što možemo. Prijateljske utakmice samo popunjavaju rupe, međutim, činjenica da predstavljamo državu tera na oprez. Dovoljna su nam dvojica napadača, igraće samo jedan u Briselu, to je jasno. Bitan je i meč zbog atmosfere, iako ni poraz u Briselu neće promeniti ambijent. Imamo obavezu da ostavimo dobar utisak i u lepom ambijentu dočekamo meč sa Bugarima – rekao je Stojković.

Koja ekipa će biti bolja ostaje da vidimo večeras. Direktan prenos meča možete pogledati na RTS 1 i TV Arena sport Premium 1 od 20:45.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here