EPA-EFE/RONALD WITTEK

EURO 2024. će doneti značajne kratkoročne ekonomske koristi Nemačkoj, posebno u sektoru turizma, ugostiteljstva, transporta, maloprodaje i usluga, donoseći više od dve milijarde evra, prema proračunima analitičara trgovačke platforme Freedom24.

“Očekuje se da će privreda Nemačke ove godine rasti za oko 0,3 odsto, sporije od drugih velikih industrijalizovanih zemalja, ali bi prvenstvo moglo da pruži kratkoročni podsticaj sektorima koji se odnose na turizam i usluge. Procenjuje se da Nemačka ima više od dve milijarde evra prihoda, pri čemu će verovatno najviše doprineti turizam i ugostiteljstvo”, ističe se u analizi objavljenoj u četvrtak.

Navodi se i da fudbalsko takmičenje evropskih reprezentacija može pozitivno psihološki i indirektno da utiče na nemačku privredu.

Takvi događaji mogu poboljšati nacionalno raspoloženje i poboljšati imidž zemlje domaćina. Uspešno Evropsko prvenstvo, kako u sportskom tako i u organizacionom smislu, može povećati atraktivnost destinacije, navodi se.

Gledajući istorijske rezultate, prihodi od UEFA Evropskog prvenstva pokazuju konstantan rast.

Tako je 1992. godine na prvenstvu u Švedskoj dodatni prihod iznosio 40,9 miliona evra, 1996. godine u Engleskoj prihodi su porasli na 147,3 miliona evra, (…) 2008. godine, pored gostovanja Švajcarskoj i Austriji, prihodi su dostigli 1,35 milijardi evra, na fudbalskoj izložbi u Francuskoj 2016. iznosili su 1,92 milijarde evra, dok su na Euru 2021, uprkos izazovima pandemije, iznosili 1,9 milijardi evra.

2 COMMENTS

 1. NIŠTA RUSOFILI BLEBETANJEM NEĆETE PROMENITI!!!SRBIJA JE U EVROPI U EU MEĐU SVOJIMA!!!
  ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA, SRBIJA I UKRAJINA U EU!
  ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
  MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
  SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

  NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here