Tanjug/AP
Novak Đoković

Novak Đoković započeo je 421. nedelju na prvom mestu ATP liste, i uvećao je prednost nad Janikom Sinerom. Prednost sada iznosi 1.285 bodova, i Đokoviću je garantovano 425 sedmica na prvom mestu na svetu.

Novak je odigrao, kako je i sâm rekao, iznad očekivanja u Monte Karlu, vezao je tri pobede i došao do polufinala prvi put od 2015. godine.

– Nadam se da mogu da beležim bolje rezultate (u nastavku sezone), da gradim na ovom, jer sam ovde igrao dobar tenis. Nadam se da ću na narednim turnirima biti još bolji – rekao je Novak.

Do kraja sezone na šljaci Siner brani svega 225 bodova, a Novak 2.225. Najveća razlika je, naravno, na Rolan Garosu – Đoković je prošle godine bio šampion, a Italijan je ispao u drugom kolu, i sada će u Parizu želeti da napadne Đokovića.

Karlos Alkaras, koji zbog povrede propušta i turnir u Barseloni, treći je sa 8.645 bodova, a u top smo videli veliku promenu – titulom u Monte Karlu, Stefanos Cicipas se vratio u top 10, i to na sedmu poziciju, a Holger Rune je pao za pet mesta i sada je 12.

– Mnogo mi je bila potrebna ovakva nedelja, pogotovo posle teških meseci od druge polovine 2023. do sada. Nisu to bila baš najbolja vremena uz smislu moje igre – vratiti se ovde i osvojiti titulu nešto je što definitivno nisam ciljao, došlo je prirodno. Nikad nisam ni zamišljao da ću ovaj turnir osvojiti tri puta – izjavio je Cicipas.

Rud se popeo za četiri pozicije i sada je šesti, a Andrej Rubljov pao je na osmu poziciju.

Od ostalih srpskih tenisera, Laslo Đere je pao za jedno mesto i sada je 35. na svetu, Dušan Lajović je 59, a Miomir Kecmanović 60. Hamad Međedović je na 133. poziciji.

1 COMMENT

  1. Mogao je nesto o svom cudnom tresanju ruke i napornom disanju za vreme igre da kaze, jer nismo bas sasvim slepi. A komentatori i sami nagadjaju o cemu se to radi. Alergija, prehlada, hipoglikemija…Jer onda se ne radi o losoj igri zbog igre ili suparnika, vec zbog bolesti. Jendostavna stvar, zar ne, Nole?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here