Pexels
Ilustracija

Svi imamo neku rutinu održavanja kose koju sledimo na dnevnom nivou, ali da li je ta rutina dobra?

Usvajanje pravilne rutine je važno za dugovečnost kose.Tako se nameće pitanje koliko često treba da češljamo kosu?Kao osnova, preporučuje se da češljate kosu dva puta dnevno, ovakva rutina održaće je zdravom.

Međutim, ovaj predlog nije prikladan za svaki tip kose.Većina tipova kose će imati koristi od češljanja dva puta dnevno, ali u nekim slučajevima,ukoliko recimo imate kovrdžavu kosu, češljanje dva puta dnevno nije neophodno.

Ako imate izrazito dugačku kosu, ipak bi trebalo da je češljate češće.

Kosu češljamo za opšte zdravlje dlake.Ako ne češljate kosu dovoljno, ona neće da ima onaj prelep sjaj kakav svi želimo.Naše vlasište prirodno proizvodi ulja, a češljanje pomaže da se ta ulja protežu kroz kosu.Takođe, ova rutina podstiče uklanjanje opuštenih dlačica i stimuliše rast kose.Ovo bi moglo da nas navede na to da kosu češljamo mnogo češće, ali ni to ne bi bilo dobro.

Kako češljati kosu?

Postoji odgovarajući način češljanja kose za svaki stil i dužinu.Prva stvar koju treba uzeti u obzir je da li koristite ispravnu četku.Svaka četkica ima vrlo specifičnu svrhu. Ako pokušavate da raspetljate kosu,koristite nežnu četku,a ako pokušavate da je stilizujete, koristite okruglu četku.Nikada ne koristite okruglu četku na kosi koja je već suva.

Ukoliko želite da raščešljate kosu ne četkajte je od korena do krajeva.Na ovakav način je oštećujemo.Umesto toga, počnite od dna i prvo raspetljajte taj deo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here