www.LupoMarshall.com
Električni ekspres lonac

Uživate u pripremi hrane i veliki ste gurman? Ili vam kuvanje predstavlja obavezu? U svakom slučaju – električni ekspres lonac je ono što vam je potrebno!

Nije slučajno što je baš ekspres lonac jedan od prvih izumljenih kuhinjskih uređaja, a da njegova popularnost ne opada već decenijama! Verovali ili ne, prvi ekspres lonac je napravljen još davne 1679. godine od strane, ni manje ni više, već fizičara francuskog porekla Denisa Papina!

Pa, ako ste mislili da se ekspres loncima bave samo dokone domaćice, pogrešili ste, jer ekspres lonac je pravi mali naučni izum!

Ekspres lonac funkcioniše po principu stvaranja jako tople pare koja dostiže i preko 130 stepeni Celzijusa, što je značajno više nego što može da zagreje obična šerpa ili tiganj.
Ukoliko vas odobrenje naučne zajednice nije ubedilo da je vašem domaćinstvu potreban jedan kvalitetan ekspres lonac, nastavite da čitate ovaj tekst – kupovina ekspres lonca je odlična investicija i prilažemo vam sve razloge zbog kojih ovo tvrdimo!

Brza priprema hrane

#1 Uz ekspres lonac omogućava se značajna ušteda vremena u pripremi hrane

Bilo da ste veliki gurman kojem proces kuvanja predstavlja svojevrsni užitak ili vam ono predstavlja nužnu obavezu, možete se složiti da je brza priprema hrane gotovo u svim slučajevima prednost, a u njoj nam upravo pomažu savremeni kuhinjski aparati  kakav je ekspres lonac!

Pitate se na koje sve načine ekspres lonac ubrzava pripremu jela?

Čak i prvi ekspres lonci, zahvaljujući mogućnosti postizanja visokih temperatura u kratkom vremenskom periodu, imali su sposobnost da i najzahtevnije namirnice za obradu – poput teletine, dovedu do stanja raspadanja za svega nekoliko desetina minuta.

Ipak, ove lonce je zbog velikog pritiska bilo nužno nadgledati, a savremeni digitalni ekspres lonac iz Lupo Marshall asortimana, poseduje programe, zahvaljujući kojim uređaj radi gotovo sav posao umesto vas! Digitalni ekspres lonac se zatvara, nakon čega se podešava temperatura, i nema straha od zagorevanja hrane.

Ekspres lonac štedi vaše vreme jer vam dopušta uživanje u drugim aktivnostima.
Poseduje tajmer do maksimalno 90 minuta, a za to vreme nema mešanja, dolivanja vode ili praćenja temperature – slobodni ste da uživate u svim svojim ostalim aktivnostima ili obavezama za taj dan. Za to vreme možete popiti kafu, prošetati psa ili odgledati epizodu svoje omiljene serije – sve vreme ovog sveta je vaše!

Digitalni ekspres lonac čuva nutritivne vrednosti namirnica

#2 Omiljena jela u još punijem ukusu i očuvanih nutritivnih vrednosti

Osim što digitalni ekspres lonac nudi brzu pripremu jela, poseduje i još jednu važnu prednost – on čuva nutritivne vrednosti namirnica više nego bilo koji drugi način pripreme hrane. Znamo da se tokom termičke obrade hrane neki nutrijenti nužno izgube u procesu pripreme, ali u ekspres loncu se ovi gubici svode na minimum.

Zbog čega je to tako?

Naime, hrana se izlaže velikim temperaturama ali u znatno kraćem vremenskom periodu, a budući da je ekspres lonac sve vreme zatvoren vitamini i minerali ostaju zarobljeni, te se oni ne uništavaju niti isparavaju kao u drugim uobičajenim načinima obrade hrane.
Neka istraživanja pokazala su da se prilikom termičke obrade brokolija u ekspres loncu očuvalo čak 90% vitamina C u ovoj namirnici, u poređenju sa kuvanjem na pari kada se održalo 78%, i klasičnim dinstanjem u kom slučaju se održalo 66% vitamina C u brokoliju.
Na ovaj način, čuva se i pun ukus i sočnost hrane, pa će vaše omiljeno jelo biti još aromatičniji nego inače. Ekspres lonac omogućava i da uživamo u svim ukusima koji su inače rezervisani za odlazak u dobar restoran. U ekspres loncu konačno ćete moći da napravite savršeno mekanu, sočnu teletinu i sporo kuvanu cepkanu prasetinu!

#3 Omiljena čorba za manje od 30 minuta

Zahvaljujući programima, osim mesa i povrća u digitalnom loncu možete napraviti i omiljenu čorbu, supu, pa čak i kolač, a sve to za manje od 30 minuta. Kao što smo rekli, prvi ekspres lonci imali su mogućnost brze pripreme jela, ali zbog velike količine pritiska nisu uvek bili najbezbednije rešenje.

Prilikom otvaranja poklopca, ispuštale su se ogromne količine pare zbog čega je moglo doći do povrede, međutim, savremeni ekspres lonci, a naročito digitalni ekspres lonac koji možete da poručite putem poručite putem Lupo Marshall online prodavnice, potpuno su bezbedni za korišćenje i pogodni za kućnu upotrebu.

I dalje ste sumnjičavi?

Ovi uređaji poseduju čak 7 sigurosnih sistema koji garantuju maksimalnu bezbednost time što sprečavaju prevelik nivo pritiska, temperature i slučajno uključivanje aparata. Savremeni ekspres lonci značajno štede energiju prilikom pripreme hrane, a procenjuje se da mogu sačuvati i do 60% električne energije tokom kuvanja obroka.

Još jedna unapređenost koju nude savremeni, električni i digitalni ekspres lonci, jeste i potpuna nečujnost za vreme rada. Jedna od prvih asocijacija na starije modele ekspres lonaca jeste pištanje koje se stvara pod pritiskom, ali digitalni ekspres lonci moderni su uređaji i aparati uz koje vam buka neće predstavljati problem!

Budući da sigurnosni sistem sprečava prekomerno povišavanje temperature i pritiska, digitalni ekspres lonac daje samo jedan zvučni signal onda kada dostigne odgovarajući pritisak, a zatim zaključava poklopac i diže ventil, nakon čega nastavlja da radi nečujno.

Dvoumite se oko odabira ekspres lonca?

Posetite online prodavnicu Lupo Marshall gde vas čeka široka ponuda malih kućnih aparata i kuhinjskih aparata, posuđa i drugih uređaja izuzetnog kvaliteta koji će vam olakšati život i skratiti vreme provedeno u kuhinji. Lupo Marshall digitalni električni ekspres lonac, upravo je primer savremenih kuhinjskih aparata odlične izrade i visoke bezbednosti.

Zahvaljujući online prodaji, moći ćete da kupite vaš novi ekspres lonac brzo i lako, u svega par klikova i time dodatno uštedite svoje dragoceno vreme! Uz to, u Lupo Marshall prodavnici čekaju vas i najpovoljnije cene u odnosu na kvalitet, te nema sumnje da je ovo pravo mesto da kupite svoje novo kuhinjsko pomagalo.

Nadamo se da smo uspeli da vam pokažemo sve fantastične funkcije i prednosti digitalnog ekspres lonca. Dodatno, možete da pogledate kratak video kako se jednostavno koristi digitalni ekspres lonac. Kažu da je vreme novac, pa pažljivo napravite vašu sledeću investiciju i uložite u svoje slobodno vreme – kupovinom modernog kuhinjskog uređaja vrhunske izrade i performansi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here