Printscreen/Youtube
Jovan Memedović

Novinar i autor Jovan Memedović dao je otkaz na RTS, ali će ostati da radi na Javnom servisu kao voditelj.

Memedović je pre desetak dana dao otkaz jer se nije slagao sa Etičkim kodeksom koji je na predlog Branislava Klanščeka usvojio Upravni odbor RTS.

Naime, prema tom Kodeksu, zaposleni u RTS ne mogu da rade kao voditelji spoljnih produkcija. S obzirom na to da je kviz “Potera” spoljna produkcija, Memedović bi ostao bez tog angažmana, što je on odbio.

Umesto toga, dao je otkaz a prvi je, kako se saznaje, o tome obavešten upravo Klanšček, kada je na hodniku došlo do žustre rasprave između njega i predsednika UO.

Kako saznaju mediji, Memedović će ostati da radi na RTS kao voditelj “Potere”, a nastaviće da radi i svoju autorsku emisiju “Sasvim prirodno”, s tim što će je sada prodati RTS i to po četiri puta većoj ceni od dosadašnje.

Rukovodstvo RTS poslalo je zahtev Ustavnom sudu da oceni zakonitost Etičkog kodeksa usvojenom na Upravnom odboru jer, kako tvrde, on se kosi sa Zakonom o informisanju.

2 COMMENTS

  1. Bolje da svoju emisiju sasvim prirodno proda N1 televiziji.
    A RTS neka s ima emisije i serijale kao sto je to radio Kovacevic.

  2. Ма какав етнички кодекс то је равно криминалу.Ако си поштен Мемедовићу отворити ћеш приватну фирму па продаји своје емиције којој хоћеш тв станици па ако буде и по 10-струкој цени . Купи опрему и плати људе па прави емисије.Доста си снимао са читавом РТС екипом користећи све ресурсе РТС-а , па онда си то продавао РТС-у .Сигурно ниси могао сам то да оствариш него је ту и директор умешан .Ова црна власт да је права власт би одмах реаговала и спречила овакве криминалне радње али влада право расуло у свим порама друштва.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here