EPA/Ian Langsdon
Džošua Kimih

Bajern je pobedio PSŽ u gostima 1:0 golom Čupo Motinga, ali u polufinale Lige šampiona ide tim iz Pariza, koji je dobio prvi meč u Minhenu 3:2. Za mesto u finalu šampion Francuske će igrati sa pobednikom meča Mančester siti – Borusija Dortmund.

Pari Sen Žermen je imao više šansi, Nejmar je tri puta pogađao okvir gola. Bajern je promašaje uspeo da kazni u prvom poluvremenu. Međutim, u nastavku i pored nekoliko ozbiljnih situacija nisu uspeli da daju drugi gol koji bi ih odveo u polufinale.

Evropa će dobiti novog šampiona, a PSŽ se na neki način revanširao Bavarcima za poraz u prošlogodišnjem finalu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

U drugom meču večeri fudbaleri Čelsija eliminisali su Porto i plasirali su se u polufinale Lige šampiona prvi put od sezone 2013/2014. Posle trijumfa 2:0 u prvoj utakmici, Plavci su u revanšu izgubili od Porta 1:0 spektakularnim golom Taremija u 94. minutu.

Obe utakmice igrane su u Sevilji, zbog restrikcija u vezi sa koronavirusom, a u revanšu je Tuhelov tim bio nominalni domaćin.

Čelsi će se u polufinalu sastati sa boljim iz okršaja Real Madrid – Liverpul, u kojem je Real dobio prvi meč kod kuće sa 3:1. Kada je prethodni put došao do polufinala LŠ, londonski tim ispao je od Atletiko Madrida.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here