EPA/Đorđe Savić

Lider Socijaldemokratske partije Hrvatske Davor Bernardić smatra da je Evropa loše reagovala na spor Beograda i Prištine i ističe da će problem biti rešen kada Srbija i Kosovo budu članice EU i NATO.

Bernardić je u intervjuu bečkom dnevniku “Standard”, upitan kako Evropa treba da reaguje na mešanje izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela u pitanja jugoistočne Evrope i “dogovor” Beograda i Prištine, izrazio žaljenje da je Evropa “loše reagovala na Srbiju i Kosovo”.

– Kosovo je proglasilo nezavisnost i priznato je od strane Hrvatske, ali i posle mnogo godina to proglašenje nezavisnosti nije širom sveta priznato, pa čak ni od svih članica EU. To znači da postoji veliki problem i otvoreno potencijalno krizno žarište u jugoistočnoj Evropi. Problem će biti rešen kada Srbija, a i Kosovo postanu članice EU i NATO, a nadam se da će Hrvatska dobiti priliku da njihov put jasno podrži. To bi trebalo da bude i u interesu EU, pošto se eskalacija nemira mora sprečiti – poručio je Bernardić.

4 COMMENTS

  1. Европа уопште није требала да се меша у дијалог Србија – Косово.
    Ево, нашао се још један који трпа копите тамо где им није место.

  2. Srbija ne treba nikakvu podrsku, pogotovo ne od Kroacije. Nikada nije ni tezila da udje u klub svojih mrzilaca. Sigurnija je dok je napolju.

  3. Hvala Vam Bernadiću na Vašoj iskrenosti Koje pružate vekovima protiv moje Srbije. Vi Bernadiću imate Vašu ljipu i imate Zastavu gde neznate šta više od Vaše zastave već samo ljubite i klečite ispred Vaše zastave. Molim Vas ostavi te nas na miru. Evo vama šiptara vaših prijatelja gde vi palite pa da našu srbiju okrivite kao što ste činili vekovima i do današnjeg dana. Vi hrvati ste se pokazali prema nama uvek u nekoj osveti i radite i dalje tu mi ne možemo vam zabraniti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here