Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Granice zemalja-članica Šengen zone mogle bi se zatvoriti bar do jeseni, saopštio je predsednik Francuske Emanuel Makron na zatvorenoj video-konferencije sa čelnicima francuskih sindikata, prenosi BFM.

Kako se navodi, Makron je pesimističan kada je reč o virusu korona i smatra da Evropa treba da se  pripremi za dug period izolacije.

Francuski lider je objasnio da postoji mogućnost da se preduzmu ovakve mere zbog razlike u stepenu širenja epidemije u raznim evropskim i svetskim regionima.

Takođe je saopšteno da će se Makron obratiti naciji u ponedeljak, 13. aprila. Po svemu sudeći, tom prilikom će objaviti do kada će granice biti zatvorene, uključujući i one između zemalja EU.

Šefovi država i vlada EU sredinom marta doneli su odluku da zabrane ulazak u Evropu zbog pogoršanja situacije sa pandemijom. Zabrana je trebalo da bude na snazi mesec dana.

U svetu je do sada obolelo skoro 1,7 miliona ljudi. Najveći broj zaraženih je u SAD, ali po ukupnom broju zaraženih i smrtnih slučajeva, Evropa ozbiljno nadmašuje sve druge regione u svetu.

3 COMMENTS

  1. Makron je u pravu, jako je gadno u Francuskoj, pocinje velika epidemija kao u Spaniji. Ko ne dozivi ovaj virus na svojoj kozi,nezna sta je korona. Vazniji je zivot od sve robe na ovom svetu,i nema tih para da se vrati ljudski zivot kad ode…Zato,Makron je mudar covek i zna sta radi za svoju zemlju!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here