commoswikipedia.org/Julian Nyča
Preševska dolina

Evropski parlament usvojio je rezoluciju o pitanju pasivizacije adresa Albanaca u Srbiji, prenela je prištinska Gazeta Express.

Prema njihovim navodima u Evropskom parlamentu je usvojena Rezolucija povodom pasivizacije adresa Albanaca u Republici Srbiji i ona će se pojaviti u Izveštaju o napretku Srbije za 2021 godinu.

Tekst amandmana 79, koji su predložili, a potom u potpunosti odobrili evroposlanici naglašava uskraćivanje prava glasa etničkim Albancima u Preševskoj dolini, i govori o kršenju osnovnih političkih prava Albanaca i poziva na nezavisnu istragu.

Poznata aktivistkinja Dr. Flora Ferati Saksenmajer (Sachsenmaier), koja je i sama bila stanovnica Preševa, izjavila je da to smatra nemalom diplomatskom pobedom Albanaca Preševske doline. Ona je inače bila najaktivnija i najodlučnija da do ove rezolucija i dođe.

5 COMMENTS

  1. Kada bi njihove nacionalne manjine imale prava kao siptari U presevskoj dolini, bili bi najsrecniji na svetu, pocnimo od skola gde sem jezika Koji se prica U ustanovama nema drugih,jedan jezika svuda, U skolama, U opstina,U policiji, jednostavno svuda,itd

  2. Srbi su odavno nestali, zahvaljujuci Vucicevem predhodnicima. Oni su negirali Srpsku naciju, jer su osnovali “bratstvo i jedinstvo” i bili svi Jugosloveni. Pendrecili su ugnjetavane i nazivali ih cetnicima, a sami nisu znali ko su cetnici bili. Sad hoce po svaku cenu da budu Srbi i stite Srbiju. Neka sad uzivaju u dobrobitima koje su preci stvorili.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here