Promo
Viktorija će predstavljati Bugarsku na Evroviziji 2020.

Mlada pevačica Viktorija (VICTORIA) predstavljaće Bugarsku na Pesmi Evrovizije 2020. godine, koja će biti održana 12, 14. i 16. maja u Roterdamu. Njeno ime je objavljeno na konferenciji za štampu u Sofiji, koju je organizovao bugarski javni servis BNT u saradnji sa njenim producentima iz kuće „Ligna Studios“.

Viktorija se zahvaljujući jedinstvenom glasu i stilu izdvaja kao jedan od najperspektivnijih novih bugarskih izvođača. Bugarska pesma će biti odabrana interno i biće predstavljena početkom marta 2020.

Početkom 2019. nisam mogla ni da zamislim koliko će mi se mogućnosti otvoriti ove godine“, rekla je Viktorija i dodala: „Ponosna sam što ću predstavljati Bugarsku u Roterdamu. Privilegovana sam što mogu da stvaram muziku u koju verujem i što imam slobodu da budem ono što jesam.“

Pevačica je letos objavila svoj prvi singl na engleskom, pod nazivom „I Wanna Know“, kojim je ciljala na svetsko tržište. Genoveva Hristova, Viktorijina menadžerka i producentkinja, veruje da će Evrovizija biti odskočna daska za Viktorijinu međunarodnu karijeru. Hristova je ubeđena da će povratak Bugarske na Evroviziju otvoriti mnoga vrata lokalnoj kreativnoj industriji.

Bugarska na Evroviziji

Bugarska je svoj povratak na Evroviziju, nakon jednogodišnje pauze, najavila u oktobru ove godine. U proteklih nekoliko godina ova država važi za jednu od najuspešnijih na Evroviziji, s odličnim rezultatima poput 4. mesta iz 2016, 2. mesta iz 2017. i 14. mesta iz 2018. godine. Iako 2019. godine nije bilo prenosa takmičenja u Bugarskoj, bugarska publika ostala je lojalna Pesmi Evrovizije, sa više od 700.000 gledalaca (10% od ukupne populacije) koji su takmičenje gledali na zahtev.

Put do Evrovizije

Viktorija je svoju popularnost stekla takmičivši se u četvrtoj sezoni bugarskog X faktora. Njen poslednji singl „I Wanna Know“ broji na stotine hiljada pregleda i slušanja na Jutjubu i Spotifaju. Zvanični spot za pesmu predstavila je u Sofiji, ali takođe i u Madridu. Njen debitantski solo album se očekuje u drugoj polovini 2020. godine, nakon učešća na Pesmi Evrovizije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here