U drugoj polufinalnoj utakmici na 13. svetskom klupskom prvenstvu u Šaosingu (Kina) turski tim pobedio evropskog prvaka Novaru s 3:2 (25:21, 23:25, 25:11, 23:25, 15:13).

Posle italijansko-turskih okršaja u polufinalu, a oba su odlučena u petom setu, ispalo je da će se u nedelju za trofej boriti Ezačibaši i Koneljano (13 časova), jedini među četiri najbolja tima bez naših igračica, a za treće mesto Novara i važeći dvostruki uzastopni šampion Vakifbank (10), koji je izgubio dobijenu utakmicu.

Drugi meč je bio poenterski obračun dve naše odbojkašice. Treća – Stefana Veljković – nije mogla da pomogne Novari jer se povredila u drugom kolu u takmičenju po grupama. Uspešnija je od Jovane Brakočević (26 poena) bila Tijana Bošković (31), čija je levica sevnula u odsudnim trenucima odlučujućeg seta pa i iz neodbranjivog servisa za pobedu.

Ezačibaši, koji je prethodna dva puta poklekao u polufinalu, gleda da se vrati na tron. Pobednik je bio 2015. i 2016, a drugi put u timu s Boškovićevom i Majom Ognjenović, koja je sada s Milenom Rašić u gradskom rivalu Vakifbanku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here