EPA/Dumitru Doru
Tanja Fajon

Članica Evropskog parlamenta Tanja Fajon poručila je da bi neodgovorno ponašanje slovenačkog premijera Janeza Janše, u vezi sa njegovom navodnom idejom o “završetku plana o mirnom raspadu Jugoslavije”, gde se spominje i podela BiH i Kosova, moglo da dovede do novog rata na Balkanu.

Fajon je nakon informacije o “non-pejperu” pitala Janšu da objasni šta se nalazi u tom dokumentu koji je Slovenija navodno predala predsedniku Evropskog saveta Šarlu Mišelu.

“I mene su ovih dana preplavili pozivi i brojne zabrinute poruke iz BiH, koje upozoravaju na to da premijer Janša pokušava da dovrši plan Milošević-Tuđman za formiranje velike Srbije i Hrvatske predlogom za mirni raspad BiH. Takvo neodgovorno ponašanje moglo bi dovesti do novog rata na Balkanu. Ako su izveštavanje medija i izjave diplomata u regiji istiniti, to može biti vrlo štetno za Sloveniju”, napisala je Fajon na Tviteru.

4 COMMENTS

  1. Vreme je da se stvori Velika Srbija! Dosta je bilo vasih gluposti! Stvarate Veliku Albaniju a ovamo se pravite blesavi! Dosta je bilo podmukle evropske politike!

  2. pa bez rata nema nikakovog trrajnog razlaza na balkanu jer je samo jedna republika i njen narod mnogo ostecen

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here