Foto: Tanjug/AP
Olimpijske igre

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) i kompanija Fajzer Bajontek postigli su sporazum o donaciji vakcina za učesnike Olimpijskih igara u Tokiju.

Nacionalni olimpijski komiteti će u saradnji sa Vladama svojih zemalja raditi na distribuciji dostupnih vakcina i određivati prioritete za proces imunizacije. U saopštenju se navodi da Međunarodni olimpijski komitet snažno podržava sve nacionalne olimpijske komitete koji sprovode procese imunizacije od kako su vakcine postale dostupne za široku upotrebu.

Napominje se da je vakcinacija jako bitna u procesu zaštite svih sportista i članova delegacija koji će učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali i zbog zaštite lokalnog stanovništva u Japanu.

– Donacija vakcina biće veliki doprinos u našim naporima da ovoga leta u Tokiju održimo bezbedne i sigurne Olimpijske igre za sve učesnike. Pozivamo sve sportiste i članove delegacija koji će biti u Tokiju da prime vakcinu i tako nam pomognu da stvorimo sigurno okruženje za sve. Primanjem vakcine sportisti, kao najveći ambasadori zdravog načina života, šalju jaku poruku da vakcinisanje nije samo pitanje ličnog zdravlja, već i brige za zajednicu i sve ljude oko nas – rekao je predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta, Tomas Bah i zahvalio kompaniji Fajzer Bajontek na donaciji vakcina.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime