pixabay.com

Prve doze vakcine protiv koronavirusa kompanije “Fajzer“ prebačene su iz Belgije u SAD, rekao je za En-Bi-Si izvor upoznat sa jedinicom za planiranje kompanije “Junajted erlajns“.

Vakcina će se distribuirati nakon što bude odobrena, prenosi “Hil”.

U petak je Vol Strit Džornal izvestio da je “Junajted” poslao čarter letove za dopremanje doza vakcine u SAD. Savezna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) takođe je potvrdila da “podržava prvu masovnu vazdušnu pošiljku vakcine”.

Izvor je naveo da FAA dozvoljava “Junajtedu” da nosi 15.000 kilograma suvog leda po letu, što je pet puta više od dozvoljene granice.

“Fajzerova” vakcina se mora čuvati na temperaturama ispod nule kako bi se održala njena efikasnost.

“Junajted” nije želeo da potvrdi detalje leta, ali je iz kompanije saopšteno da će “podržati napore za distribuciju vakcine na globalnom nivou”, napominjući da se isporuka odvija preko divizije “Junajted kargo”.

Kandidat za vakcinu kompanije “Fajzer” razvijen je u partnerstvu sa nemačkom biotehnološkom kompanijom “Bajontek”, a prošle nedelje je “Fajzer” podneo zahtev za odobrenje za hitnu upotrebu (EUA) kod Uprave za hranu i lekove (FDA). Vakcina će se distribuirati nakon što bude odobrena.

Prema izveštaju Fajnenšel tajmsa, Ujedinjeno Kraljevstvo bi trebalo da odobri “Fajzerovu” vakcinu već sledeće nedelje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here