Lična arhiva
Dogodine još brojniji: Učesnici Kotlićijade

Savez zavičajnih udruženja Republike Srpske u Švajcarskoj koji je osnovan u maju ove godine, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, organizovao je Kotlićijadu u Bronhofenu kod Vila u kantonu St. Galen. Učestvovalo je 10 ekipa poreklom iz raznih delova Republike Srpske, od Mrkonjić Grada do Trebinja.

Radislav Đokić, predsednik saveza, zadovoljan je odzivom i tokom manifestacije.

– Svi učesnici su bili kao jedna velika familija, iako su se mnogi prvi put sreli na ovom događaju. U samom startu nismo smeli da pravimo nešto veće jer nismo bili sugurni kako i gde ćemo dobiti lokaciju i pod kojim uslovima možemo da organizujemo. Na kraju nam je opet naš čovek sa Majevice izašao u susret i ustupio svoj plac. Naravno, ne želimo da se zaustavimo na ovome i za sledeću godinu u proleće planiramo novo druženje u još većem broju, sa više učesnika, a šta ćemo da kuvamo neka ostane tajna – kaže Đokić, koji je poreklom iz okoline Lopara.

On je zahvalio svim učesnicima koji su ulepšali ovaj događaj, i naravno onima koji nisu mogli da dođu, ali su dali podršku.

Cilj Kotlićijade bilo je druženje, ali valja pomenuti da je prvo mesto zauzela ekipa iz Bijeljine sa prijateljima.

Savez će nastaviti aktivnosti na zbližavanju Srba koji žive i rade u Švajcarskoj. Sledeća manifestacija je u februaru, kada će organizovati proslavu Dana Republike Srpske.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here