MN Press
Aleksandar Stanojević

Zahuktalom Partizanu na noge stiže ruski Soči, sve kreće ispočetka u borbi za plej-of Lige Konferencija, egal iz prvog meča daje i srpskom i ruskom timu podjednake šanse, ali sada će Humska biti saveznik našem predstavniku. U navijače se uzda Aleksandar Stanojević, ali najviše u svoje igrače.

– Rusi dolaze iz jake lige, imaju dosta jakih utakmica, tako da mislim da su šanse fifti – fifti – poručuje trener Partizana dan pred revanš sa Sočijem, ali se “u hodu” predomišlja, tvrdi ipak da njegov tim ima bolje šanse za prolaz – baš zbog huka sa tribina.

– Sada na našoj strani imamo navijače, i mi ćemo gurati navijače da nas bodre, a oni nas bodriti na najbolji način, malu prednost nam daju. Generalno mislim da su šanse podjednake jer su stvarno dobra ekipa, ali mala prednost je na našoj strani zbog navijača.

Velikog navijača imaće i Stanojević i ekipa u čoveku čiji bi saveti mogli da budu važni za ishod dvomeča – Marka Nikolića. Na pitanje da li se možda čuo, video, sa bivšim trenerom Partizana, sada Lokomotive, prijateljem i kolegom, Stanojević je odgovorio kao da je jedva čekao to pitanje.

– Kako nisam, čuli smo se pre prve utakmice i dugo pričali. I sad smo se videli sticaijem okolnosti u Beogradu, pričali smo. Gledajući sa strane dao mi je lepu rečenicu koju sam usvojio. Rekao mi je da kad misliš da Soči nije opasan, kad misliš da ga imaš, ti primiš gol. Dakle, ne smemo da se opuštamo nijednog momenta.

Na pitanje novinara da li je Partizanova prednost možda to što je Soči igrao svoj meč u Rusiji u ponedeljak, Stanojević je napravio šaljivu paralelu sa utakmicom crno-belih u Pazaru.

– Pa i nama koliko nam je trajala utakmica u Novom Pazaru, imam osećaj kao da se juče završila – nasmejao je sve prisutne u sali trener crno-belih, pa se nadovezao:

– Oni su isto i pre nas igrali tri dana pre te prethodne utakmice, tako da to za njih ne predstavlja nikakav problem. Što se tiče samog meča u Beogradu, biće sličan kao onaj u Rusiji, jer oni ne odustaju od svog stila gde god da su. Očekujem jedino da pomerimo težište na njihovu polovinu gde smo opasni, to mi je želja, da se tako nametnemo, da budemo opasniji. To bih voleo da se desi, to predviđam kao razliku.

Povelo se pitanje taktike, pomenut je oporavljeni Miljković kao adut na beku, pa je Stanojević otkrio šta mju je napameti…

– Ne znamo da li može da počne (Miljković), to ćemo videti, Lutovac je odigrao izvanredno ove prethodne utakmcie i realnije je da on počne. Potreban nam je ofanzivniji bek, i moje razmišljanje ide u pravcu toga da igramo ofanzivnije.
U duhu ofanzive, koja se podrazumeva od Partizana kada igra pred svojim navijačima, Stanojević je najavio manje kadrovske promene.

– Minimalne će biti, možda stavim ofanzivnijeg zandjeg veznog. Genrelano, ovo dosad što smo igrali to je najbolji tim tako da idemo u pravcu da slično krenemo, osim na nekim pozicijama gde želim igrače sa ofanzivnijim karaktersitikama. Mi inače rotiramo igrače u odnosu na situaciju. Nekad svesno krećemo sa nekim da bi sa nekim završili – rekao je Stanojević, pomenuvši da jedini problem može biti povreda Šćekića te da je on taj koji bi mogao biti zamenjen igračem ofanzivnijih karaktersitika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here