EPA/Jim Lo Scalzo
Donald Tramp

Agenti FBI koji su prošlog meseca pretražili na Floridi kuću bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa pronašli su prazne fascikle sa oznakom “poverljivo”, u zaplenjenom materijalu, o čemu se danas izjasnilo ministarstvo pravde Amerike.

Zaplenjeni inventar otkriva da je u pitanju sadržaj iz 33 kutije koje su uzete iz kancelarija i skladišta u Trampovoj kući u mestu Mar-a-Lago tokom pretrage 8. avgusta, preneo je AP.

Iako se u popisu ne govori ni o kakvim dokumentima, pokazuje da su se poverljive informacije, uključujući materijal na strogo poverljivom nivou, držale u kutijama i kontejnerima kod kuće umetnute u novine, časopise, odeću i druge lične predmete.

Ministarstvo pravde saopštilo je da u Mar-a-Lagu nema adekvatnog bezbednog prostora za tako osetljive vladine tajne, zbog čega je otvorena krivična istraga fokusirana na čuvanje dokumenata na toj lokaciji, a fokus je i na navodnoj opstrukciji istrage.

1 COMMENT

  1. Ma nemoj izgubio starac vazne dokumente iz fascikla? Desi se to i puno mladjima nemoj te tako po starcima. Sve neki matori drmaju Amerikom, gubeci kontrolu i dokumente. Pa zar se niko ne brine o njima? Sta je to?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here