Fed kup: Srbija izgubila od Rusije 2:3

0

 

Drugog dana ovog takmičenja koje je održano u beogradskoj Areni, Jelena Janković pobedila je Svetlanu Kuznjecovu rezultatom 2:1 (6:3, 4:6, 6:3), čime je donela prednost Srbiji protiv Rusije od 2:1, ali je u drugom meču dana Ana Ivanović poražena od Alise Klejbanove sa 2:0 (6:2, 6:3), čime je rezultat između ovih selekcija izjednačen na 2:2.

 

Ukupnog pobednika odlučio je meč dublova, u kojem su Jelena i Ana poražene od Kuznjecove i Klejbanove, a koje su nasupile umesto najavljenog dubla Duševina i Pavljučenko, rezultatom 0:2, po setovima 1:6, 4:6.

 

Jankovićeva je u singlu protiv Kuznjecove sjajno počela meč, odličnim servisom i izuzetno raskošnim udarcima iznenadila je Ruskinju. Posle nešto više od 30 minuta Jankovićeva je povela sa 5:1. Sopstvenom nepažnjom u finišu prvog seta dozvolila je Kuznjecovoj da smanji na 5:3, ali je potom na svoj servis ipak uspela da osvoji prvi set – 1:0.

 

U drugom delu meča u daleko neizvesnijoj borbi Ruskinja je uspela da poveže konce u svojoj igri i dođe do prepoznatljivih udaraca, ali je Jelena u trećem setu pri rezultatu 3:2 oduzela servis Kuznjecovoj i posle svog servisa došla do 5:2, što je bilo presudno za konačan ishod duela.

 

U drugom meču dana Ana Ivanović je ubedljivo izgubila od Alise Klejbanove sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3.

 

Ruskinja je sjajno otvorila meč i posle dva brejka povela je sa 4:0, što je bila dovoljna prednost da na svoj servis završi prvi set rezultatom 6:2. 

U drugom setu srpska teniserka je pružila bolji otpor, ali loš prvi servis, kao i nekoliko neiznuđenih grešaka pri odigravanju bitnih poena, bili su dovoljni da Klejbanova privede meč kraju sa 6:3.

 

U dublu "neiskusne" (samo jednom igrale zajedno u dublu) Ana i Jelena nisu pružile preveliki otpor Ruskinjama, koje su prvi set rešile u svoju korist sa 1:6 samo 26 minuta.

 

U drugom setu Srbija je imala prednost od 4:3 i servis, kada se Ivanovićeva požalila na povredu desnog ramena i trenutnu slabost. Ana je nastavila meč, ali su Kuznjecova i Klejbanova bez ikakvih problema dobile naredna tri gema i izborile plasman u polufinale gde ih čeka reprezentacija SAD, koja je sa 4:1 savladala Francuskinje.

 

U drugom polufinalu sastaće se aktuelne šampionke, Italijanke, i Češka.

 

Srbija će u sredu saznati protivnika (Australija, Estonija, Belgija ili Slovačka) sa kojim će igrati u aprilu u duelu za opstanak u Svetskoj grupi.

 

Vraneš: Neiskustvo u dublu presudilo

"Pribojavali smo se da bi dubl mogao da odluči pobednika i to se upravo desilo. Teško je igrati u Fed kupu ako sa neiskusnim igračicama igraš u dublu. Šteta je što se nama tako zadesilo, ali čestitam Rusiji na pobedi i želim im puno sreće u polufinalu. Čestitao bih i mojim devojkama koje su dale maksimum, borile se koliko su mogle i hvala im što su došle. Sve misli sada usmeravamo na april kada ćemo pokušati da izborimo opstanak u Svetskoj grupi", rekao je posle meča selektor Srbije Dejan Vraneš.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here