FederBet: U Super ligi Srbije nema nameštenih utakmica!

0

Sve je regularno: Detalj sa utakmice Vojvodina – Crvena zvezda
 

FederBet je svoj godišnji izveštaj predstavio Evropskom parlamentu, a u njemu se navodi da je "sigurno namešteno 110 utakmica, a da je 460 pod sumnjom", a nigde se ne pominje Super liga Srbije. U izveštaju se navodi da je krajem maja ove godine nameštena utakmica Serije A između Katanije i Atalante, kao i pojedine utakmice iz druge lige i nižih liga Italije. Tvrdi se i da su nameštene utakmice iz engleskih konferencija Jug i Sever, Lige Velsa i jedan meč ženske premijer lige.

 

Povodom tih tvrdnji, predsednik Udruženja evropskih profesionalnih fudbalskih liga (EPFL) Frederik Tirije zatražio je objašnjenje i dodatne informacije od FederBeta.

"Ove optužbe su izuzetno štetne. U ime naših članica, tražim da nam odmah obezbedite sve informacije, kako bi svi u našem udruženju mogli da shvate situaciju. Ako odbijete da nam ih dostavite, EPFL zadržava pravo da tuži za klevetu FederBet", navodi se u pismu Tirijea FederBetu, u koji je agencija Beta imala uvid.

 

Kako se navodi, namešteni su i neki prijateljski mečevi ove godine, među kojima i Levski Sofija – Lacio, kao i utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali i Ligu Evropa, među kojima su oba duela Čelika i Budimpešte. Takođe, u izveštaju piše i da su nameštene pojedine utakmice iz kiparske prve divizije, kineske superlige, kao i tri utakmice iz druge portugalske lige, jedna iz francuske druge lige, Bastija – Klermon i nekoliko njih iz francuskih nižih liga.

 

FederBet tvrdi da su utakmice nameštane i u grčkoj superligi, albanskoj superligi, letonskoj, litvanskoj, ukrajinskoj, uzbekistanskoj, gruzijskoj, bugarskoj, pa čak i u kanadskoj ligi. Navodi se i da su namešteni pojedini teniski mečevi na čelindžerima, dve košarkaške utakmice Baltičke lige, kao i jedan evropski meč odbojkašica.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here