Organizatori turnira u Bazelu saopštili su da se takmičenje neće održati zbog pandemije koronavirusa, a dodatni razlog je, prema brojnim pisanjima medija, i povreda Rodžera Federera.

Desetostruki šampion ovog turnira imao je operacije i trenutno je u fazi oporavka od povrede kolena pa će biti spreman tek sledeće godine.

Osnovu za otkazivanje turnira organizatori su videli u “medicinskoj, socijalnoj i ekonomskoj neizvesnosti”.

– Dragi prijatelji, kao rezultat pandemije korona virusa, treći najveći dvoranski turnir na svetu je otkazan. ATP je sada i formalno usvojio zahtev da se turnir ne održi, nakon što je menadžment turnira još u junu rekao da bi bilo neodgovorno uraditi tako nešto imajući u vidu medicinsku, društvenu i ekonomsku nesigurnost – navodi se u saopštenju.

Pedeseti turnir se odlaže za sledeću godinu od 23. do 31. oktobra, a ovogodišnji jubilarni je trebalo da se igra od 24. oktobra do prvog novembra.

Na njemu su do sada uz Federera igrala još neka velika imena poput Bjerna Borga, Borisa Bekera, Džona Mekinroa, Pita Samprasa, Štefana Edberga, Ivana Lendla, Giljerma Viljasa, a nastupao je i naš Novak Đoković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here