Foto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Rodžer Federer uspeo je da preživi triler trećeg kola Rolan Garosa i da savlada Dominika Kepfera rezultatom 3:1 (7:6, 6:7, 7:6, 7:5).

Švajcarac je posle meča bio veoma emotivan i govorio je o publici koja mu je bila motivacija da odigra ovakav meč.

Trajao je tri sata i 39 minuta, a završen je oko 00.45h posle ponoći.

– Veoma sam srećan što mogu da igram tri i po sata na ovako visokom nivou, to mi je potvrda da sam na pravom putu. Razmišljao sam o svim tim ljudima koji su gledali TV. Zaista sam ih zamišljao, kako su u subotu uveče seli ispred ekrana i gledali malo tenis. Na neki način igrao sam i za njih, učinio sam sve da me oni inspirišu. Hvala vam što niste zaspali, cenim to – rekao je Federer.

Onda je na konferenciji priznao i da je imao ozbiljan strah od fijaska, jer povrede i godine čine svoje.

– Nisam očekivao da ću pobediti na tri meča na Rolan Garosu – rekao je Federer i nastavio:

– Zabavno je na neki način, kao kad imaš 17 godina, kad niko ne zna šta je moguće, kad ni sam ne poznaješ sebe dovoljno. To je zabavan ugao, ali ipak bi mi se više svidelo da budem u Rafinim i Novakovim cipelama. Ali osećam se dobro, pobeđujem, igram dobro. Onda, nemam taj osećaj, ima prepreka i kamenja koje treba preskočiti, duga je sezona, potrebni su mi mečevi poput ovog. Dobro ih analiziraš i ideš dalje. Ovde sam možda mogao da igram i peti set, ali onda ne znam kako bih ustao sutra. To je interesantno, ovo je definitivno drugo vreme za mene.

Ali, pod znakom pitanja je njegov nastup u osmini finala protiv Matea Beretinija.

– Moramo da odlučimo šta je najbolje. Videću kako ću se osećati sutra (u nedelju). Posle svakog meča ovde i u Ženevi morao sam da analiziram situaciju i ujutru se probudim i vidim kako će koleno reagovati. Od te tačke uvek je tako. Nema razlike ni posle ovog meča – zaključio je Federer.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime