Fejsbuk i Tviter u funkciji fudbala

0

Svetsko fudbalsko prvenstvo u Brazilu privlači veliku pažnju javnosti, pa će tako to takmičenje moći da se prati i preko brojnih društvenih mreža.
Društvene mreže, poput Fejsbuka, Tvitera, a i srpske socijalne mreže Teren, prilagodile su svoj sadržaj Mondijalu u Brazilu.
Skoro 40 odsto od 1,28 milijardi korisnika Fejsbuka ljubitelji su fudbala, pa je tako ta mreža dodala nove karakteristike na svom sajtu i aplikaciji za pametne mobilne telefone, koje omogućavaju lakše praćenje SP.
Preko Fejsbuka korisnici će moći da prate rezultate, najnovije vesti o reprezentacijama i igračima, ali i da vide najzanimljivije događaje sa Mondijala.
Takođe, ova kompanija pokrenuće FacebookRef, poseban odeljak gde će korisnici moći da komentarišu utakmicu.
S druge strane, na Tviteru će se događanja iz Brazila sa Mondijala prenositi u realnom vremenu, a najviše zahvaljujući lakom i brzom postavljanju objava i pregledu istih. Tviter je takođe za Svetsko prvenstvo pokrenuo i poseban blog.
U Srbiji, pored Fejsbuka i Tvitera, javnost će Mondijal moći da prati i na društvenoj mreži Teren u kojoj se putem živog komentara (bloga), između ostalog, mogu pratiti utakmice, ali i komentarisati i učestvovati u sportskom kvizu.
Mondijal u fudbalu je prema podacima Svetske fudbalske federacije (FIFA) najgledaniji sportski događaj na svetu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here