Ništa ne košta da proverite da li feng šui za sreću i novac zaista deluje. Pratite uputstva stručnjaka ove drevne veštine kako biste unošenjem detalja u svoj dom obezbedili protok pozitivne energije i lakše ostvarili ciljeve.

Ako su vaša ulazna vrata od stakla, upotrebite zavese kako biste sprečili da neko s spolja gleda u vaš dom. Providna vrata ukazuju na nepostojanje granica, pa se možda zato osećate kao da nemate kontrolu nad svojim poslovima i da ne možete odvojiti lični život od poslovnog.

Samo sklanjanje viška nameštaja i ostalih nepotrebnih detalja, a naročito onih čiji je vek trajanja odavno prošao, dobar je početak, savetuju stručnjaci za feng šui. Osnovno pravilo je da treba održavati stan urednim i bez nepotrebnih stvari. Važno je da ste okruženi bojama koje vam se sviđaju i koje vam bude pozitivno raspoloženje.

Protočna voda (fontane) stimuliše vašu kreativnost. Voda je drevni simbol za bogatstvo i blagostanje. Ustajao vazduh loš je za vašu energiju, pa redovno provetravajte prostorije. Otvorite prozore kad god možete. Svim prostorijama potreban je neometan protok energije, a to je nemoguće dok je stan neuredan.

Opravite sva oštećenja i pukotine na zidovima, u parketu, na nameštaju, uči nas feng šui. Redovno izbacujte smeće. Oslobodite se starudija, krša, polomljenih i pokvarenih stvari, jer one skupljaju negativnu energiju.

Mračni, neuredni, vlažni prostori pretrpani stvarima stvaraju atmosferu teskobe i bolesti i privlače nesreću. Popravite svoje vodovodne instalacije, naročito ako ispuštaju neprijatne mirise. Posebno vodite računa o higijeni kupatila i uvek držite spuštenu dasku na toalet šolji.

Ako vam fali novac, po feng šuiju gornji levi deo stola je područje novca i tu bi trebalo da držite crvenu ili ljubičastu kasicu sa sitnišem i stonu lampu. Pomaže i vaza puna crvenog ili ljubičastog cveća. Na tom mestu treba da držite i fotografije onoga što planirate da kupite kada dobijete povišicu. Na zid koji gledate s radnog stola stavite sliku ili citat kako biste povećali kreativnost. Zdravlje je povezano sa sredinom, pa ako želite zdravu karijeru, raskrčite sto i neka taj deo bude čist, a od ukrasa je dovoljno nešto jarkožuto.

Bacanje amajlije

Svima se dešava da im padne i slomi se feng šui figurica koja je bila omiljena amajlija. Stručnjaci savetuju da takvu figuru treba umotati u crveni papir i odložiti u smeće. Neki stručnjaci savetuju da je zakopate u zemlju.