Tanjug/AP
Nikola Jokić

U noći između nedelje i ponedeljka u akciji su bili Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović. Aktuelni šampion i prošlogodišnji MVP finala vodio je Denver Nagetse do pobede nad San Antonio Spursima 132:120, dok je kapiten reprezentacije Srbije bio odličan u porazu Atlante od Bostona 113:103.

Da li je partija protiv najlošijeg tima Zapada znak da šampion izlazi iz jednog veoma lošeg dvonedeljnog razdoblja? Za te dve nedelje Nagetsi su ostvarili tek treću pobedu u osam utakmica.

Ali kada Nikola Jokič igra kao što je igrao ove večeri, onda teško da ishod može biti drugačiji. Falila mu je samo asistencija za novi tripl-dabl, a nezahvalan zadatak da ga čuva dobio je prvi pik sa drafta Viktor Vembanjama. Pa se može reći da je Francuz prošao kroz ozbiljnu školu i iz prve ruke mogao da vidi ko je i dalje tata igre.

Ekipa Grega Popovića još se nekako i držala u prvom poluvremenu, koje je gubila 72:60. Ali u trećoj četvrtini Denver je prelomio utakmicu. Dobio je tu deonicu 35:24 i otišao na +23 pred početak poslednje četvrtine. Sparsi su uspeli da dobiju poslednji kvartal 36:25, ali ne i da ugroze šampiona.

Jokić je na kraju meč završio sa 39 poena (17/29 šut iz igre), 11 skokova i devet asistencija. Pratio ga je Porter sa 25 poena i sedam skokova i Džekson sa 20 poena. Vembanjama je makar u napadu pokazao zašto je izabran kao prvi pik. Imao je dabl dabl učinak od 22 poena i 11 skokova.

Atlanta Hoksi poraženi su u Ti Di Gardenu 113:103 od Bostona. Ko zna, možda bi se poraz kod favorita i izbegao da je kapiten reprezentacije Srbije imao veću minutažu i ulogu. Jer za njegovo vreme na parketu bilo je -1, što je znatno bolji rezultat nego kod ostalih vedeta.

Sam Bogdan je bio treći strelac ekipe sa 23 poena, uz šut iz igre 8/12, a za tri poena sjajnih 7/10. Zabeležio je i sedam skokova. Tre Jang bio je najefikasniji u redovima Hoksa sa 33 poena, uz šut iz igre 12/27, a za tri poena 6/16, dok je Hanter zabeležio poen više od Bogdana. Ipak, Seltikse je nosio Džejson Tejtum sa 34 poena  i devet skokova, dok je Braun pridodao 21 poen i sedam skokova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here