Fenomenalni Lamar Džekson, Antonio Braun uspešno debitovao za Petriotse (VIDEO)

0

Partija kvoterbeka Baltimor Rejvensa Lamara Džeksona, pobeda Remsa nad Sejntsima, kao i povrede Drua Brisa i Bena Rotlisbergera su obeležili NFL nedelju.

Rejvensi su odlučili  da mladom i spretnom Lamaru Džeksonu prepuste potpuno vođenje napada u njegovoj drugoj sezoni. Odluka se posle dva kola čini vrlo ispravnom. Posle 324 bačenih jardi i 5 tačdauna u prvom kolu, tamnoputi kvoterbek uspeva da na drugačiji način donese pobedu svom timu, bacivši na gostovanju Arizona Kradinalsima 272 (za dva TD-a) i pretrčavši čak 120 jardi , što je za njegovu poziciju izuzetna brojka. Mnogi odlični raning bekovi u ligi kojima je to primarni posao nisu dosegli preko 100 jardi od početka sezone. Stekao je ime ime po atletskim sposobnostima, ali je njegov dodavački napredak tokom leta vidan. Pobedi Baltimora 23:17 je doprineo i vajd-risiver Mark Endruz sa uhvaćenih 112 jardi i jednim TD-om. Prvi pik drafta Kajl Mari se odlično snašao u tek drugom profesionalnom meču u karijeri, upisavši 349 jardi, mahom za Kristijana Kirsa (114 jardi, 6 hvatanja) i Lerija Ficdžeralda (108 jardi,8 hvatanja).

Prvi problemi sa povredama javili su se kod  vremešnih asova Drua Brisa i Bena Rotlisbergera. Kvoterbekovi koji su obeležili jednu eru NFL-a, budući članovi Kuće slavnih, napustili su teren u prvom poluvremenu svojih utakmica, a njihovi timovi su upisali poraze.

Bris je u reprizi NFC finala povredio palac desne ruke , usled kontakta sa moćnim defanzivcem Eronom Donaldom. Na nejgovu poziciju je ušao Teri Bridžvoter koji se nije snašao u vrlo tvrdoj situaciji na terenu i Remsi su došli do trijumfa 27:6. Džered Gof je uspeo da dođe do end zone protivnika trčanjem, ne upisavši nijedan pas za tačdaun, da se nadoveže na 283 jarda.

Big Ben Rotlisbergera muči desni lakat, takođe na bacačkoj ruci. Na sve to se povredio i startni raning bek StilersaDžejms Konor, bol u levom kolenu ga je primorao da u poslednjoj deonici napusti igru. Sijetl Sihoksi su iskoristili izost.nak dva klučna igrača u napadu da se sa 28:26 provuku. Sudeći po deklasiranju 33:3 od velikog rivala Nju Inglanda i novih tužnih vesti, biće ovo klimava sezona za Pitsburg.

Antonio Braun zadovoljno trlja ruke. Njegov bivši-bivši tim je u kanalu, a u svojoj prvoj utakmici za Petriotse uspeva da nađe vezu sa Tomom Brejdijem. U deklasiranju autsajdera Majami Dolfinsa 43:0, kontroverzni vajd risiver je upisao prvi tačdaun.

Od timova koji su za dlaku izbegli poraz treba istaći Hjuston Teksanse protiv Džeksonvil Džeguarsa (13:12),Indijanapolis Koltse protiv Tenesi Tajtansa (19:17), Čikago Berse protiv Denver Bronkosa (16:14),

U još jednom “pernatom” susretu je Met Rajan uspeo da prođe nekažnjeno za tri presečene lopte (uz 320 bačenih jardi i 3 TD-a) i da vodi Atlanta Falkonse do prvog pozitivnog ishoda u sezoni. Tandem hvatača Hulio Džouns (5 hvatanja,106 jardi, 2 TD) – Kalvin Ridli (8 hvatanja, 105 jardi, 1 TD) je bio na vrhuncu zadatka.

Rezultati:

Četvrtak:

Tampra Bej Bakanirs – Karolina Panters 20:14

Nedelja: 

Arizona Kardinals – Baltimor Rejvens 17:23

Nju Orleans Sejnts – Los Anđeles Rems – 6:27

Indijanapolis Kolts – Tenesi Tajtens 19:17

Kanzas siti Čifs – Okland Rejders 28:10

Nju Ingland Petriots – Majami Dolfins 43:0

Minesota Vajkings – Grin Bej Pekers 16:21

Bafalo Bils – Njujork Džajants 28:14

Los Anđeles Čardžers – Detroit Lajons 10:13

Sijetl Sihoks – Pitsburg Stilers 28:26

Dalas Kaubojs – Vašington Redskins 31:21

San Fracisko 49-ers – Sinsinati Bengals 41:17

Džeksonvil Džeguars – Hjuston Teksans 12:13

Filadelfija Igls – Atlanta Falkons 20:24

Ponedeljak:

Klivlend Brauns – Njujork Džets

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here