pixabay.com
Ferari

Dok većina automobilskih giganata beleži pad prihoda, Ferari objavljuje da bi mu ova godina mogla biti bolja od dosadašnjih.

Pandemija koronavirusa i ograničavanje kretanja smanjile su i potrošnju nafte, ali i prodaju automobila. Doduše, one nisu podjednako loše uticale na sve kompanije iz automobilske industrije.

Primera radi, italijanski proizvođač luksuznih vozila očekuje da će mu ovogodišnja zarada iz osnovne delatnosti biti 1,125 milijardi evra, što bar nije pad u odnosu na prošlogodišnju koja je iznosila između 1,075 i 1,125 milijardi.

To pak ne znači da Ferari beleži rast prodaje u svim segmentima. I ova kompanija je, kao i većina njenih konkurenata, ove godine beležila pad prodaje. Samo u trećem kvartalu ukupna prodaja je, kako piše Rojters, smanjena za 6,5 odsto.

Međutim, poslovne rezultate Ferarija izvukla je povećana prodaja moćnih vozila za 12-cilindričnim motorima, poput modela pod imenom Monza. Od jula do septembra prodaja ovakvih jakih mašina porasla je za 15,4 odsto.

Na pitanje zašto se tokom krize koja je smanjila mobilnost globalne populacije prodaju ovako skupi i moćni automobili nismo još našli konkretan odgovor. Ali Ferariju očigledno dobro ide i bez pronicanja u to kako funkcioniše ljudski um u “novoj normalnosti”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here