Foto: Tanjug/AP
Maks Ferštapen

Nemački tim u Formuli 1 Mercedes uložio je dve žalbe posle trke u Abu Dabiju i spektakularne završnice u kojoj je Maks Ferštapen iz Red Bula pobedio Luisa Hamiltona i postao prvak sveta, ali je direkcija F1 trke odbacila žalbe, čime je titula šampiona sveta Maksa Ferstapena potvrđena.

Naime, u finišu trku u tremutku dok je na stazi bilo bezbednosno vozilo Ferštapenu je bilo zabranjeno da pretiče, ali je ta odluka povučena uoči poslednjeg kruga u kojem je Holanđanin pretekao Hamiltona i prekinuo dominaciju Mercedesa.

Direkcija trke nije usvojila ni prvu, a potom ni drugu žalbu Mercedesa, pa je tako i zvanično potvrđeno da vozač Red Bula nije na nedozvoljen način pretekao Luisa Hamiltona u poslednjem krugu vozeći iza bezbednosnog vozila.

– Mercedes je tvrdio da je bolid 33 pretekao bolid 44 tokom perioda bezbednosnog vozila u 18:32 i da je time došlo do prekršaja člana 48.8. Red Bul je tvrdio da bolid 44 nije prestignut, da su oba vozača dodavala i puštala gas, kao i da postoji ‘milion’ presedana u vezi sa preticanjem tokom prisustva bezbednosnog vozila – navodi se u saopštenju direkcije trke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here