Festival internacionalnog prijateljstva

0

Raducić i Šupljak u Ambasadi Belorusije
 

Stevan Raducić i Saša Joksimović informisali su sagovornika o stanju priprema za Festival internacionalnog prijateljstva koji će ovog udruženje organizovati u oktobru.
Beloruski diplomata je osigurao svoju podršku ovom projektu, pohvalivši ga kao odličnu ideju.

– To je svakako veliki projekat – konstatovao je Šupljak dodajući da će zasigurno biti uspešan.

Prethodno su predstavnici Slovenske unije posetili Rusku pravoslavnu crkvu u Beču, gde je razgovarano sa sveštenikom Radovanom. On je obećao da će o idejama Slovenske unije obavestiti episkopa Ruske pravoslavne crkve.

Takođe o radu Slovenske unije Raducić je obavestio i ambasadora Srbije u Austriji Peru Jankovića. Tom prilikom je izneo planove i program unije i predstavio dosadašnje rezultate.

Pored toga, delegacija Slovenske unije obavila je i razgovore s Kancelarijom za integraciju vladajuće Socijaldemokratske partije, gde je istaknuto da postoje zajednički interesi zbližavanja migracionih grupa i razbijanje predrasuda.

Slovensku uniju su osnovali ljudi iz različitih klubova u Austriji, a uspostavljena je zbog potrebe da se postojeći klubovi koji okupljaju građane slovenskog porekla umreže, pospeši komunikacija i socijalna interakcija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here