Tanjug/AP
Premijer Slovačke Robert Fico

Ukrajina, uprkos pomoći Zapada, nije u stanju da reši sukob i pomoglo bi joj slanje vojnog osoblja iz zemalja Evropske unije i NATO, ali bi to dovelo do apokalipse, izjavio je danas slovački premijer Robert Fico.

– Zapad vidi da, uprkos značajnoj finansijskoj i vojnoj pomoći, sankcijama, Ukrajina nije u stanju da reši ovaj vojni sukob… Promene bi mogao doneti samo dolazak vojnog osoblja iz zemalja EU i NATO u Ukrajinu sa najsavremenijim oružjem, ali onda bismo mogli samo da sedimo na balkonu sa konjakom i cigarom i čekamo početak svetske apokalipse – rekao je Fico u video poruci objavljenoj na njegovoj Fejsbuk stranici, prenele su RIA Novosti.

On je istakao da su “Ukrajini najviše potrebni savremeni sistemi protivvazdušne odbrane, inače nema smisla razmišljati o proširenju proizvodnje naoružanja ili velikih centara za obuku u Ukrajini”.

– Bez protivvazdušne odbrane oni bi bili laka meta… Zapad ne može snabdeti Ukrajinu takvim sistemima, a da ih ne obslužuju zapadna vojna lica – rekao je Fico i dodao da bi slanje zapadnog vojnog osoblja samo dovelo do eskalacije sukoba.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here