Proslavljeni francuski trener Arsen Venger (70), koji je 22 godine bio na Arsenalovoj klupi, imenovan za šefa globalnog razvoja Svetske fudbalske federacije.

Venger će biti zadužen za nadgledanje i rad na rastu i razvoju sporta kod muškaraca i žena. Biće vodeći autoritet kada su u pitanju tehničke stvari, kao član mnogih savetodavnih tela o fudbalu i tehničkim pojedinostima i da donosi odluke o potencijalnim promena u pravilima fudbala, kao predsednik Tehničke studijske grupe FIFA, koja sprovodi ovu vrstu analize od Svetskog prvenstva 1966.

– Veoma se radujem što preuzimam ovaj izuzetno bitan izazov, ači samo zato što me oduvek zanimala analiza fudbala iz šire perspektive, ali i jer je misija FIFA kao vladajućem telu je zaista globalna. Verujem da je nova FIFA koju smo sastavili poslednjih godina ima sam sport u srcnu svih ciljeva i odlučan je da razvije igru u mnogo različitih komponenti. Znam da mogu da doprinesem tom cilju i uložiću svu energiju u to – rekao je Venger na prijemu koji ju je priredio Đani Infantino, predsednik FIFA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here