Filipović: Vaterpolo u Srbiji zaslužuje mnogo više

0

Najbolji strelac: Filip Filipović
 

"Rezultati reprezentacije su impresivni, vaterpolo je sport broj jedan u našoj zemlji i nadam se da će i ostali momenti ispratiti ovakav uspeh. Pre svega mislim na organizaciju, prisutnost u javnosti i ekonomsku stabilnost Vaterplolo saveza koji je protekle dve-tri godine pretrpeo teške udarce", rekao je Filipović novinarima u Beogradu.

 

Vaterpolisti Srbije osvojili su zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, pobedivši Mađarsku u finalu sa 12:7. Oni su se vratili u Srbiju posle sedam sati putovanja autobusom od Budimpešte do Beograda.

"Mi uvek tražimo samo najnormalnije uslove, nažalost prošle i pretpošle godine smo imali sve sem toga. Ove godine je to bilo skromno, ali u neku ruku dovoljno, iako smatram da ovakva reprezentacija zaslužuje zaista, ne mnogo više, nego najnormalnije uslove", dodao je Filipović.

 

Filipović je istakao da bar novim generacijama treba omogućiti da se normalno razvijaju kroz sport. Jedna od najboljih utakmica na šampionatu Evrope u Budimpešti bilo je polufinale Srbije i Crne Gore. U tom meču izabranici Dejana
Savića su gubili od početka meča, ali su uspeli da preokrenu rezultat i trijumfiju. U finalu Srbija je dominirala od početka do kraja i sasvim zasluženo je odbranila titulu osvojenu pre dve godine u Ajndhovenu.

"Nama je bilo vrlo jasno šta se dešava u polufinalu, jedino što nismo uspeli da se otisnemo sa tog dna na koji smo pali na samom početku utakmice. Najbitnije je da smo pokazali mentalitet i duh ove zemlje, reperezentacije i da smo na kraju uspeli da se zasluženo plasiramo u finale. Samo finale… Svima je poznato šta se desilo,
ali karakter ekipe se najbolje video u tom polufinalu", kazao je on.

 

Vaterpolisti Srbije su ispred Gradske skupštine u Beogradu zajedno sa nekoliko hiljada navijača proslavili osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here