U meču protiv Zadra daćemo sve od sebe da izvučemo maksimum iz onoga što imamo, izjavio je trener košarkaša Partizana Saša Filipovski.

Crno-beli će sutra od 17 sati u dvorani “Krešimir Ćosić” igrati protiv Zadra u 19. kolu ABA lige, odakle će produžiti za Italiju, na meč 5. kola Top 16 faze Evrokupa, gde će se sastati sa Trentom 3. marta.

Iako opterećeni velikom brojem povreda, crno-beli kreću na put sa željom da ostvare dve pobede.

– U narednom meču ćemo dati sve od sebe da izvučemo maksimum iz onoga što imamo. Zadar ima veliku širinu u napadu i igrače koji dobro pogađaju za tri poena. Četvorke su pokretljive i brze, tako da imaju dosta kreatora i igrača za igru 1 na 1. Ekipa Zadra već godinama igra široko i brzo na otvorenom terenu, uz dosta šuteva iz kornera. Na utakmici će biti važna naša osnova igre, koliko dobro ćemo uspeti da odbranimo 1 na 1 pikenrol, kako ćemo puniti reket, zatvarati spoljne igrače na skoku i braniti kontranapad – rekao je Filipovski za klupski sajt.

Krilni košarkaš crno-belih Nemanja Dangubić je očekuje težak meč u Zadru.

– Očekuje nas teška utakmica protiv Zadra koji je veoma neugodna ekipa sa kvalitetnim igračima u rosteru. Igraju dobro, pogotovo na svom terenu, tako da ćemo morati da damo svoj maksimum kako bismo došli do pobede – poručio je Dangubić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here