EPA-EFE
Srbi u Gračanici proslavljaju Božić (Foto: Arhiva)

Direktor Programa za izgradnju mira i prava pri Univerzitetu Kolumbija Dejvid Filips izjavio je da je Zajednica srpskih opština suvišna i da Kosovo treba da traži prava za Albance koji žive na jugu Srbije kao što ih imaju Srbi na Kosovu.

Filips je uporedio položaj Srba na Kosovu i albanske manjine u Srbiji, koja, kako je naveo, ima manja prava u odnosu na Srbe na Kosovu.

– Zajednica je suvišna. Ustav Kosova predviđa niz mera za zaštitu i unapređenje manjina, koje su zaštićene i Ahtisarijevim principima. Sporazum koji je Tači sklopio za Zajednicu od početka je bio loš. Zajednica bi napravila velike podele na severu i potkopala bi suverenitet Kosova – izjavio je Filips.

On je dodao i da ako bi Kosovo krenulo dalje sa sporazumom o ZSO, na koji se obavezalo, da to mora da se uradi u skladu sa tretmanom koji Srbija ima prema albanskoj manjini u Preševu.

5 COMMENTS

  1. I ovaj bolesnik komentarise o kosovu a nezna ni gde da ga nadje na mapi sveta, uostalom kao i 98% amerikanaca, sem onih koji dobijaju pare od narko kartela sa prostora kosova, on zna bolje sta je dobro za narod, od naroda koji zive tamo

  2. Срби су већински народ у Србији, а Косово и Метохија су на територији Србије.

  3. Тзв. Косова угрожава интегритет и територијалну целовитост Републике Србије.
    Помирите се са тим да ћете морати кући да се вратите!
    Србија ће се вратити на Космет.
    Када куцне моменат, боље вам је да знате да пливате.
    Ми се враћамо и ослобађамо српску престоницу Скадар и излазимо на Драч.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here