Promo
Film "Lihvar"

Film “Lihvar” mladog reditelja Nemanje Ćeranića dobitnik je nagrade lista Politika “Milutin Čolić” za najbolji domaći film u okviru 49. FEST-a.

– Ova nagrada mnogo znači za film. Daje nam ‘vetar u leđa’ da još više radimo. Ponosan sam na celu ekipu što je u teškim uslovima pandemije dala sve pod sebe da napravimo ‘Lihvara’. Rad na ovom filmu je jedno veliko iskustvo za sve nas. Hvala žiriju što je prepoznao naš trud – izjavio je nagrađeni Nemanja Ćeranić.

Film “Lihvar”, beogradsku i svetsku premijeru imao je na Festu, a sinoć je premijerno prikazan pred novosadskom publikom. U utorak, 18. maja film će imati svečanu premijeru u Inđiji, inače rodnom gradu reditelja Nemanje i producenta Aljoše Ćeranića, gde je uz podršku Opštine i snimljen. Dan kanije film će biti prikazan u Nišu, dok je premijera u Kragujevcu zakazana za 20. maj, kada film i zvanično počinje sa prikazivanjem u bioskopima širom Srbije i regiona.

Ova krimi drama upoznaje nas sa lokalnim zelenašem, bivšim bokserom koji se uvek drži svog kodeksa: niko mu nikada ne ostaje dužan i nikome nije dužan. Pratimo jedan dan u životu zelenaša u malom gradu u Srbiji, kome se život okreće naglavačke zbog gluposti u trenutku kada je bio na korak do ostvarenja sna.

U glavnim ulogama pojavljuju se: Dušan Petković, Strahinja Blažić, Jovo Maksić, Zlatan Vidović, Branko Vidaković, Milica Grujičić, Miloš Milaković, Mladen Andrejević, Ivan Đorđević, Aleksandar Đurica, Tatjana Vančelovski…Scenario potpisuje Strahinja Madžarević, fotografiju Dušan Grubin, a muziku Dalibor Vrzić.

Distributer filma je kuća Art Vista.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here