Youtube/Zenska TV
Isidora Bjelica

Isidora Bjelica važila je za jednu od najkontroverznijih ličnosti na Balkanu koja je pred sobom rušila sve tabue. Njen život bio je izuzetno uzbudljiv još od malih nogu, kada je sa ocem Dimitrijem počela da putuje svetom i da upoznaje najveće svetske face, među kojima je bila čak i princeza Dajana! Zbog svega toga jedna produkcijska kuća iz Beograda uveliko skuplja informacije o Isidori jer na proleće planiraju da snime igrani film o njenom životu.

Navodno, reditelj ima nameru da prikaže ceo Isidorin život, od sedme godine života, pa se sve do poslednjeg dana, a igrale bi je tri različite glumice.

– Film bi pratio njen život od rane mladosti i odrastanja u Sarajevu. Isidora je već sa 19 godina objavila svoju prvu knjigu i još tada shvatila da će život posvetiti pisanju. Nakon toga zalagala se za demokratiju, pa je često bila napadana na demonstracijama jer je ulazila u sukobe i sa policijom komunističke Jugoslavije. Osumnjičena je da je želela da sruši tada aktuelni režim, pretili su joj silovanjem i smrću, pa je sa porodicom proterana iz rodnog Sarajeva u Beograd! Četiri godine kasnije na stan Isidorine porodice u Sarajevu pala je granata… Međutim, nijedan od tih strašnih događaja nije je pokolebeo da nastavi svoju životnu misiju – priča izvor nedeljnika “Star” i dodaje:

– U Beogradu je nizala samo uspehe i mnogima je bila glavni uzor. Imala je i buran ljubavni život, a sa 27 godina skrasila se pored Nebojše Pajkića koji se razveo zbog nje. Prvo su stanovali u iznajmljenoj garsonjeri, spavali su na podu, nisu imali ni šporet, ali se nikada nisu žalili. U međuvremenu je rodila sina Lava, a porođaj se toliko iskomplikovao da je jedva ostala živa. Plašila se da ostane trudna drugi put verujući da će taj porođaj biti koban po nju. To su samo mali fragmenti njenog uzbudljivog života – otkriva izvor i dodaje da bi u filmu bila prikazana i scena kada je ostavila Pajkića i tražila da se razvede od njega, kao i mnoge tajne koje nikada nije otkrila u javnosti:

– Isidora je bila otvorena osoba, ali scenarista filma zna da ona nije otkrila javno sve svoje tajne. Neke stvari je sačuvala samo za sebe, a to se uglavnom odnosi na brak sa Pajkićem. Oni su imali mnogo uspeha i padova, a bilo je tu i nekih afera. Zato verujem da će se njen muž Nebojša potruditi da spreči da sve to bude prikazano u filmu i sigurno će tražiti autorizaciju scenarija. On je snimao filmove i odlično zna kako to ide. Reditelj i scenarista su rešeni da ekranizuju sve zanimljivosti iz njenog života, ali se ipak pita i porodica.

S druge strane, Isidorin sin Lav Pajkić kaže da ga produkcijska kuća koja će snimati taj film još uvek nije kontaktirala.

– Niko nas još nije zvao u vezi filma o maminom životu. Njena životna priča jeste kao neki film, meni lično to zvuči zanimljivo, ali kada me kontaktiraju za dozvolu za snimanje, moraću prvo da se konsultujem sa ocem i sa sestrom. To je ipak ozbiljna odluka – rekao je Isidorin sin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here