Film o seksualnoj aferi državnog savetnika

0

Vidimo se na festivalu: Dominik Stros-Kan
 

Pozivajući se na distributersku kuću Vajld Banč, film će biti prikazan van konkurencije 17. maja u Kanu. Datum premijernog prikazivanja filma podudara se s datumom izbijanja seksualne afere Dominika Stros-Kana, koga je 17. maja 2011. godine jedna hotelska sobarica u Njujorku optužila da je pokušao da je siluje.

 

Stros-Kan je kasnije oslobođen optužbe u SAD, ali je zbog te afere bio primoran da podnese ostavku na mesto šefa MMF-a. Stros-Kan (65) bio je ministar privrede i finansija Francuske (1997-1999) i važio za kandidata socijalista za predsednika Republike.

 

Septembra prošle godine Stros-Kan je postao savetnik Vlade Srbije, a kako su izvestili mediji on je pristao da prva tri meseca radi pro bono za Srbiju. Od tada je prošlo više meseci, a javnost nije upoznata da li je produžen ugovor sa francuskim stručnjakom.

 

U Francuskoj će film biti javnosti dostupan samo na internetu, a ne u bioskopskim salama, osim premijere u Kanu, dodaje pariski list Mond i navodi da će jedino američki gledaoci moći da gledaju film u bioskopu.

 

Pročitajte još:

* Oprana prošlost Stros Kana

* Stros-Kan tuži javnu kuću

* Francuska sobarica

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here