Youtube/Charlie Chaplin
Čarli Čaplin

Letnja Online „scena“ mojoff.net od subote, 18. jula, biće bogatija za nezaboravne Čaplinove filmove, a besplatno na repertoaru ostvarenja „Pseći život“, „Žena iz Pariza“ „Zlatna groznica“ „Svetlosti pozornice“… najavili su organizatori.

Tokom leta, posetioci Online bioskopa Moj off čije sale neprekidno rade na adresi mojoff.net, moći će da se prisete starog dobrog humora Čarlija Čaplina i glasno nasmeju uz prepoznatljiv hod voljenog komičara.

Njegovi pokreti i mimika bili dovoljni su da se nemi film upotpunosti razume, a crno-bela slika sa ekrana zavoli i da se, i dan-danas zasmejavaju različite generacije.

Letnju Online scenu obogatiće Čarlijeva autorska ostvarenja poput: „Pseći život“ , „Žena iz Pariza“, „Moderna vremena“, „Zlatna groznica“ – koji e 1925. dvostruko nominovan za nagradu Oskar, kao i „Svetlosti pozornice“ – koji je osvojio Oskara za najbolju muziku.

Na repertoaru će se naći i njegov čuveni film iz 1940. godine „Veliki diktator“, koji je ujedno i prvi Čaplinov ton film, za koji je imao pet nominacija za Oskara.

Kao dopuna repertoaru Moj off bioskopa, od subote (18. jula) naći će se i dva evropska filma, italijanski i francuski „Čarobne noći“ i film „U ratu“.

Satirična komedija italijanskog reditelja Paola Vircija „Čarobne noći“, čije je prvo prikazivanje kod nas bilo na prošlogodišnjem Festu, još jedan je dodatak repertoaru bioskopa Moj off.

Film prati priču o troje mladih, ambicioznih scenarista osumnjičenih za iznenadnu smrt čuvenog filmskog producenta čije je telo pronađeno u reci Tibar.

Radnja filma smeštena je s početka 90-ih godina prošlog veka kada se u Italiji održavalo Svetsko prvenstvo u fudbalu i kada je fudbalsku groznicu pratio usklik navijača i himna poznata kao „Čarobne noći“.

Film opisuje i period kada italijanska kinematografija doživljava poslednje iskre zlatnog doba, osvrćući se na slavne dane rimske filmske industrije koja u jednom trenutku biva iscrpljena.

Francuski film „U ratu“ reditelja Stefana Brizea koji je 2018. nominovan za najbolje ostvarenje na Filmskom festivalu u Kanu, a nosilac je i Fipresci nagrade za najbolji film na Festivalu evropskog filma na Paliću prati priču o sukobu dve različite strane jedne industrije – radnika i poslodavca.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime