EPA
ArIna Sabalenka

Beloruskinja Arina Sabalenka plasirala se u prvo finale US opena u svojoj karijeri. Ova 25-godišnjakinja iz Minska, koja će od ponedeljka biti prva igračica sveta, pobedila je posle velikog preokreta domaću takmičarku Medison Kiz.

Bilo je 0:6, 7:6 (1), 7:6 (3) za Sabalenku, koja je u ovoj sezoni već osvojila jedan grend slem – trijumfovala je u Melburnu na Australijan openu.

Rivalka Sabalenki u borbi za trofej na “Flašing Medouzu” biće još jedna Amerikanka – Kori “Koko” Gof. Ova tinejdžerka iz Atlante je nešto ranije u noći između četvrtka i petka rezultatom 6:4, 7:5 pobedila Čehinju Karolinu Muhovu.

Sabalenka je postala tek treća teniserka u “Open eri” koja je u polufinalu ženskog slema došla do pobede, a da je prvi set izgubila sa 6:0. Prethodno je to pošlo za rukom Štefi Graf (RG 1992) i Ani Ivanović (AO 2008).

Nije na sebe ličila Sabalenka u prvom setu i sva tri svoja servis-gema izgubila je na razliku. Međutim, u drugom setu se Beloruskinja probudila, ali je ponovo bila u problemima. Imala je Kiz, 17. igračica sveta, brejk prednosti i vodila sa 5:3.

Servirala je za set, ali nije uspela da osvoji nijedan poen u tom gemu. Sabalenka se vratila, imala je čak i dve set-lopte u 12. gemu, nije ih iskoristila, ali je u taj-brejku bila dominantna.

U trećem setu obe teniserke su držale servis sa izuzetkom razmene brejkova u šestom i sedmom gemu. Treći set je doneo i jednu komičnu situaciju. Sabalenka je počela da se raduje kada je povela sa 7:3 misleći da je pobedila, zaboravivši da se taj-brejk trećeg seta igra do 10.

Nastavlja se izuzetna sezona za Sabalenku, koja je i na Rolan Garosu i Vimbldonu došla do polufinala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here