FINA kup: Srbija potopila Hrvatsku, novo finale sa Mađarskom

Dušan Mandić, reprezentativac Srbije
 

Naša reprezentacija bila je bolja od Hrvatske od početka do kraja meča, imala je čak i prednost od pet golova, tako da je bez problema slavila i izborila šansu da se posle zlata u Budimpešti okiti još jednom titulom, ovaj put u Almatiju. Golove za Srbiju su dali Dušan Mandić (dva), Strahinja i Viktor Rašović, Dušan Marković, Gavril Subotić i Srdjan Vuksanović.

 

U utakmicama za plasman od petog do osmog mesta, Crna Gora je poražena od Kazahstana sa 8:9, dok je Australija pobedila Južnoafričku Republiku sa 13:2.

 

Savić: Nismo opterećeni imperativom protiv Mađarske

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da njegova ekipa neće biti opterećena u finalu Fina kupa protiv Mađarske, ali da će ići na
pobedu i zlatnu medalju. "Za njih, njihove karijere je dobro da su osvojili medalju. Znam ih, nisu još rekli sve i verujte i sutra će dati sve od sebe da bi ostvarili dobar rezultat. Nisu opterećeni imperativom, ali kada počne meč igraće na pobedu", rekao je Savić posle polufinalne utakmice u Almatiju.

 

Kapiten reprezentacije na Fina kupu Dušan Mandić rekao je da veruje u pobedu u finalu nad Mađarskom, iako protivnik na turniru u Kazahstanu po imenima ima najjači tim. "Prezadovoljan sam zbog obezbeđene medalje, ali pobedu nad Hrvatima smo već zaboravili. Ostaje nam još jedna utakmica. Mađari su, po
imenima najjači rival, ali verujem u svoje drugove. Daćemo sve od sebe da ostvarimo zlatni het-trik", rekao je Mandić.

 

Srbija brani titulu osvojenu pre četiri godine u rumunskoj Oradei, kada je u finalu savladala Hrvatsku (13:7). A, ukoliko slavi sutra od 11.10 časova, naš nacionalni tim će doći do treće uzastopne krune, pošto je bio najbolji i u Budimpešti 2006. (u finalu je pobeđena Mađarska), a pete ukupno. Pored četiri zlata, osvojena su i po dva srebra i bronze.

 

U borbi za bronzu igraće Hrvatska i SAD, za peto mesto će se nadmetati Kazahstan i Australija, a za sedmu poziciju Crna Glora i Južnoafrička Republika.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime