Finale bez Srba

0

U finalu Evrolige ove godine neće biti srpskih košarkaša i trenera. Jedina trojica naših predstavnika, koji brane boje CSKA, doživeli su šok u polufinalu, pošto u dramatičnoj završnici, košem Rajsa četiri sekunde pre kraja poraženi od Makabija sa 68:67!
Šut za trijumf u poslednjoj sekundi promašio je Vims, ali tragičar meča bio je Viktor Hrijapa, kojem je prethodno ispala lopta na 13 sekundi do kraja pri vođstvu svog tima. Moskovljani su krajem treće četvrtine vodili i sa 15 poena razlike (55:40), ali ni to im nije bilo dovoljno za pobedu.
Blu je pogodio trojku za 67:66, ali CSKA je imao vođstvo i loptu na 13 sekundi do kraja. Hrijapa je dobio loptu na desetak metara od koša, nije bio ni pod kakvim pritiskom, ali ona mu je ispala, posle čega je usledio prelomni koš Rajsa. Za pet sekundi je Teodosić prešao teren i našao samog Vimsa, ali on je promašio za prolaz u finale.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dejvid Blu sa 15 poena, heroj meča Tajris Rajs postigao je 13, a Riki Hikman i Aleks Tajus po 10 poena.
Saša Kaun bio je najefikasniji u redovima CSKA sa 14 poena. Miloš Teodosić upisao je 12, Nenad Krstić meč je završio sa pet poena i četiri skoka, a Vladimir Micov dao je četiri poena. Soni Vims, član idealne petorke Evrolige, postigao je šest poena, uz katastrofalnih 2-13 iz igre, tako da mu je šest asistencija slaba uteha.
U drugom polufinalu košarkaši Reala iz Madrida deklasirali su Barselonu sa 100:62.
Real je zasluženo slavio u velikom stilu i naneo Kataloncima jedan od najtežih poraza do sada. Do ubedljivog trijumfa Real su predvodili Rodrigez sa 21, Mirotić sa 19, Fernandez sa 12 i Ljulj i Rejes sa po 11 poena.
Finale završnog turnira Evrolige igra se u nedelju u Milanu.

 

KRSTIĆ: Ne znam šta se desilo
Kapiten reprezentacije Srbije i centar CSKA Nenad Krstić je ne može da veruje kako je ekipa poražena od Makabija…
– Ne znam šta se desilo. Kao da smo u potpunosti prestali da igramo – rekao je Krstić i dodao: – Teško je nešto da kažem, jer smo stvarno igrali dobro u jednom periodu. Imali smo utakmicu u svojim rukama. Vodili smo 15 razlike, sve je išlo u našu korist, a onda su oni počeli da ubacuju šuteve sa distance. Krenuli su na sve ili ništa i na kraju pobedili.

 

Odlaze Teodosić, Krstić i Mesina
Srpski reprezentativci Miloš Teodosić i Nenad Krstić, kao i trener Etore Mesina, napustiće CSKA predstojećeg leta.
Teodosiću izgovor ističe na kraju ove sezone, a Krstić i Mesina imaju još jednu godinu ugovora sa "armejcima".
Teodosić i Krstić su na meti Anadolu Efesa i vrlo je moguće da će ponovo igrati u tandemu, a Mesina se nada da će postati prvi Evropljanin koji će biti glavni trener u NBA.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here