Na stadionu u Helsinkiju, na kojem je Zvezda ovog leta igrala protiv HJK u kvalifikacijama za Ligu šampiona, iskorišćena prva meč-lopta za odlazak na Evropsko prvenstvo 2020.

Dočeka i finski fudbal da ode na veliko takmičenje. Golovima Tuominena u 21. minutu i rasnog strelca Pukija u 64. iz penala i u 75. savladan je autsajder Lihtenštajn s 3:0 na veliku radost domaćih navijača, koji su posle meča preplavili igralište.

U kvalifikacionoj grupi u kojoj je Italija kao prvoplasirana i ranije obezbedila mesto na “Evru 2020” susret Finaca s Grcima u Atini u ponedeljak u poslednjem kolu biće bez takmičarskog značaja.

Pošto je Finska kao što su i Srbija, Norveška i Škotska jedan od pobednika u četiri grupe C klase Lige nacija, novog takmičenja pod okriljem UEFA, a domogla se Evropskog šampionata kroz kvalifikacije, neće igrati u završnim nadmetanjima četiri reprezentacije iz kojih će najuspešnija na Prvenstvo. Po rejtingu njeno mesto zauzeće Bugarska kao “prva ispod crte”.

Tako će u polufinalu (26. mart) sasvim je sigurno igrati Škotska – Bugarska, a Norveška – Srbija pa će pobednici 31. marta među sobom da odluče ko ide.

Istina, tračak nade ima i naš tim, ali je u poslednjem kolu u nedelju potrebno da savlada Ukrajinu na stadionu “Rajko Mitić” (15 časova), a da Portugalija ne pobedi kao gost Luksemburga.

 

1 COMMENT

  1. Samo zaboraviti, uvek jedna te ista prica i opravdanja a rezultati isti ili losiji. Moram priznati da sam i ja bio malo zaslepljen novim trenerom “ideologom” ali nazalost nista (ista prica isti rezultati) i slaba igra kao i izbor igraca. Ja neverujem u bilo kakav pozitivan preokret, do ovog zakljucka me dovodi samo logicna objektivna analiza koju nam dostavlja sam ucinak dosadasnjeg rada repke. L/P

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here