EPA
Titi Tupurajnen

Finska je spremna za moguće akcije Rusije u vezi sa članstvom zemlje u NATO, izjavila je ministarka za evropske poslove Finske Titi Tupurajnen.

„Mi smo spremni na sve neprijatne mere koje mogu da nam budu uvedene, međutim, apsolutno nema panike i ne bojimo se. Mi smo se spremali za sve moguće akcije i to je naša lična odluka“, rekla je finska ministarka za „Skaj njuz“.

Ona je objasnila da je za Finsku pravo vreme da dobije više saveznika, ali nema nameru da provocira.

„Reč je o bezbednosti. Mi imamo suseda, koji je, kako smo videli, spreman da deluje i vodi veoma nemilosrdan rat“, dodala je ona.

Podsetimo, zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško je izjavio da Rusija nema neprijateljske namere prema Finskoj i Švedskoj.

Finska i Švedska razmatraju mogućnost da odustanu od višegodišnje neutralnosti i da stupe u NATO zbog ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Šef Alijanse Jens Stoltenberg je rekao da će NATO rado videti Finsku i Švedsku u svojim redovima i da će im omogućiti brzo stupanje u savez.

Prema najavama, može se očekivati da dve zemlje naredne nedelje donesu odluku i upute aplikaciju za prijem u Alijansu.

2 COMMENTS

  1. NATO je najveca smetnja miru u Evropi i u svetu.Avganistan Ukrajina Jugoslavija.Sirija.Libija Irak.Finska se igra vatrom.Misli Zapad da ce da kroz i preko poslednjeg Ukrajinca,Jadna li im Majka pobediti Rusiju.Pobedice oni sebe <vec EU.NATO i anglosaksonski svet gubi samo sto 0oni to jos nece da priznaju.U Cikagu je gorivo billo u Novembru 2021 2.25 Dolara.sada je 5.80 dolara i stalno raste

  2. Slazem se da je NATO najveca smetnja miru. Slazem se da se Rusija ne moze pobediti. Ali se ne slazem da se Svedska i Finska igraju vatrom. Putko je na kolenima….jer ako ne pobedi Ukrajinu i ne izadje na zapadnu ukrajinsku granicu kod Lvova, i ne unisti “naciste” kako je i sam rekao……mnogo ce da izgubi. Balticke republicice su bili veci nacisti od Ukrajinaca, pa su u sastavu Nato pakta. Na samoj ruskoj granici. Eh sad ce Putinu i Finska i Svedska da budu pretnja. Putin je ruski Sloba. Sto ce reci = GUBITNIK.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here