Pixabay

Prema Svetskom izveštaju o sreći, Finska je po šesti put proglašena zemljom sa najsrećnijim stanovništvom.

Prvih pet zemalja koje je slede su: Danska, Island, Izrael i Holandija. Od zemalja iz regiona najsrećnije su Slovenija na 22. i Italija na 33, Hrvatska na 48, dok su najmanje srećne Crna Gora na 67. i Bosna i Hercegovina na 71. mestu. Na dnu globalne rang-liste su afričke zemlje, Avganistan i Liban.

Prema Svetskom izveštaju o sreći objavljenom u ponedeljak, Finska je šestu godinu zaredom proglašena zemljom sa najsrećnijim stanovništvom. Izveštaj, koji se bavio i efektima krize izazvane koronavirusom na blagostanje ljudi, svake godine sastavljaju naučnici u SAD na osnovu anketa Instituta Galup. Prema izveštaju, srećne Fince slede Danska, Island, Izrael, Holandija, Švedska, Norveška, Švajcarska, Luksemburg i Novi Zeland.

Srbija na 45. mestu

Hrvatska je na 48. mestu, iza Japana i ispred Brazila, Srbija je na 45, a Mađarska na 51. Na dnu rang-liste su uglavnom afričke zem

lje, a ratom razoreni Avganistan i Liban su dve najnesrećnije zemlje na svetu, u istraživanju koje je obuhvatilo ukupno 137 zemalja.

Naučnici su rekli da je procena sreće ljudi ostala “izuzetno otporna” uprkos pandemiji kovida 19, sa globalnim prosecima u periodu od 2020. do 2022. godine kao i onima u godinama pre pandemije od 2017. do 2019.

3 COMMENTS

  1. Srbija bi trebala da bude medju prvih deset. Kao i jos neke Balkanske zemlje. Ali ubedi ti naseg coveka nesto sto on zna da je tacno – on ce iz inata reci da nije tako.

  2. Jaojjj pa ako su Finci srećna nacija onda su Srbi vanzemaljci hahaha..
    Pa pitajte naše koji žive tamo.Ja nisam ni jednog čuo da kaže nešto pozitivno a i sam znam nekoliko Finaca.. razdražljivi,nadrndani… orginal Balkanci haha

  3. Ako su oni najsretniji,po ko zna,koji već put,to već liči na utopiju! Daj da se smrznemo svi,pa da i mi budemo fency!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here