EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Svedoci smo “modernizacije” grbova mnogih klubova širom Evrope i sveta, a iako se promene uglavnom ne dopadaju navijačima tih klubova, kao ni ostatku fudbalske javnosti, klubovi nastavljaju sa tom praksom, a sada je na red došla i Fiorentina.

Ekipa iz Firence će novi grb na grudima nositi od naredne sezone. Promena nije velika, ali dovoljno vidljiva. Na grbu ostaje crveni ljiljan na belom štitu, što je i simbol grada, sa ljubičastom pozadinom koja simbolizuje boje kluba.

“Viola” je u kratkom saopštenju i objasnila zbog čega se menja grb, a kao razlog iz kluba iz Firence naveli su da žele da budu drugačiji.

– Želimo da fudbal bude drugačiji, jer smo mi drugačiji. Hoćemo da kontrolišemo našu sudbinu. Mi smo pobunjenici, ponosni i verni svojim korenima. Odrasli smo okruženi čudima Firence, zato hoćemo da ponovo donesemo lepotu sportu. Uzbuđenje meča, momenti bez daha pre gola, strast navijača, volimo taj fudbal, onaj autentičan. Borimo se za renesansu fudbala. Mi smo “viola”. Ovo je naša snaga. Ovo je naš izazov. Igramo da budemo različiti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here