Tanjug/AP
Dušan Vlahović

Mladi srpski napadač Dušan Vlahović (21) igra sezonu iz snova u Seriji A, a sa 21 pogotkom jedan je od najboljih srelaca italijanske lige.

Taj učinak, logično, povlači sa sobom interesovanje mnogih velikih klubova, a na “Artemio Frankiju” su rešili da stave tačku na spekulacije tako što su mu ponudili novi ugovor.

Međutim, kako piše Sportski žurnal, Vlahović u dogovoru sa svojim agentom Darkom Ristićem ne prihvata jednu važnu stavku u novom ugovoru, koji mu je ponudio italijanski klub, a to je otkupna klauzulu od čak 100 miliona evra koja ga praktično sprečava da pređe u drugi klub.

Predsednik “Viole” Roko Komiso u klauzuli je video jedan od načina da ga zadrži, pored toga što mu je ponudio produžetak saradnje na još dve godine, tačnije do juna 2025, kao i znatnu povišicu.

Vlahović trenutno zarađuje 700.000 evra godišnje u Firenci, što je jedna od najmanjih plata u ekipi, a Komiso mu nudi 3 miliona po sezoni. Više zarađuje jedino Frank Riberi koji igra za 4 miliona evra po sezoni.

Podsetimo, Dušan Vlahović je 2017. stigao iz Partizana za samo 2 miliona evra na “Artemio Franki”, a prošle godine Komiso je odbio ponudu Lajpciga za Srbina tešku 25 miliona evra.

Ali, Vlahović nije jedini Srbin koji stvara probleme Fiorentini.

Žurnal takođe prenosi i da štoper Nikola Milenković ima ugovor do leta 2022. i da nema nameru da produžava ugovor, pa Kamiso razmatra ponude da ga proda već na leto. Minimalna cena je negde oko 30 miliona evra.

Šampion Inter najviše je zainteresovan za srpskog reprezentativca, ali i Mančester Junajted i Mančester Siti koji su ga ranije skautirali.

Milenković je stigao na “Artemio Franki” kao i Vlahović 2017. takođe iz Partizana, ali za 5 miliona evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here